8 грешки при избора на бельо (правила си ги поне веднъж)

Какви грешки допускаш и как да се научиш да избираш правилното бельо дори и на тъмно, прочети в нашия материал.

 
 

Какви грешки допускаш и как да се научиш да избираш правилното бельо дори и на тъмно, прочети в нашия материал. 

Въпросът "Какво бельо да избера?" трябва да те вълнува не само преди среща, но и когато става въпрос за съвсем обикновен сутиен и бикини за ежедневието. Трябва да взимаш решенията мъдро и с внимание към здравето и тялото си. 

Галерия: 7 неща в гадероба, които вредят на здравето...

Виж всички снимки

Парадоксално, но факт. Бельото може да съсипе и на-перфектната рокля, например. Достатъчно е сутиенът ти да е с грешен размер или бикините в неподходящ цвят и вместо възхитителни погледи ще предизвикаш единствено подигравки. 

Обличаш бельо с дантела под тънките си дрехи

Един от най-често срещани модни пропуски е дантеленото бельо, носено под тънка блуза или панталон. Независимо че дантелата е много красива, носена под пласт дрехи създава усещането за натрапчивост и нарушава хармонията във визията ти. За да избегнеш това, избери гладко бельо, за предпочитане безшевно. 

►►►Бельото, което вреди на здравето ти

Носиш класически сутиен по време на тренировка

Сутиен и фитнес са две несъвместими понятия. Под спортните си дрехи избери спортен сутиен или бюстиета. Надеждната подкрепа и комфортът са от първостепенно значение.

Поставяш черно бельо под бели дрехи

Носенето на черно бельо под бели дрехи беше модерно преди няколко години и се считаше за много "френско". Сега това е безнадеждно остаряло, модерните момичета внимателно подбират цвета на бельото си според дрехите, които обличат. За бяла риза, например, е най-удачно да избереш сутиен в телесен цвят. 

Избираш грешен размер сутиен

Според статистиката 80% от жените по света избират грешен размер сутиен - такъв, който притиска прекалено гърдите, създаващ усещането за "едър бюст" или обратното - прекалено хлабав, който не осигурява нужната подкрепа на бюста. Грешният избор на сутиен води със себе си редица здравословни проблеми от проблеми с кръвообръщението до болки в гърба, така че, ако не можеш сама да прецениш правилни размер, консултирай се със специалист.

Купуваш бикини от синтетични материи

Нашумялата забрана за внос на евтино бельо в Русия май не е толкова абсурдна, колкото изглежда на пръв поглед. Факт е, че материите от които се произвежда това бельо наистина могат да бъдат опасни за здравето: кожата не може да диша през синтетичните влакна, а изкуствената тъкн може да предизвика дразнене и да създаде благоприятна среда за развитие на микроби. Най-подходящата материя за бикините ти е памукът. 

►►►Какво бельо да избереш според твоя тип дупе

Носиш често стягащо бельо

Избирай стягащото бельо само, когато се налага. Прекалено честата употреба и носенето дълго време крие рискове за здравето. Избирай модели с леко оформяне на силуета, които не пречат на кръвообръщението.

Не переш правилно бельото си

Мислиш си какво общо има пране с това? Подходящата грижа за бельото ти ще осигури предпазване от раздразнение, но и ще удължи живота на любимия ти сутиен и бикини. Дантелените сутиени ще запазят своята форма и състояние, ако ги переш с хладка вода в специални торбички за пране. Гладкото ельо не се деформира при пране до 40 градуса, а бикините с еластан ще изгържат повече, ако не използваш избелващи препарати.