Грешки при избора на бельо, които вредят на здравето ти

Видът бельо, което носиш, плюс ежедневните ти навици имат голямо влияние на здравето ти „там долу”.

 
 

Видът бельо, което носиш, плюс ежедневните ти навици имат голямо влияние на здравето ти „там долу”.

Грешка #1: Твърде стегнато бельо

Не само, че твърде стегнатото бельо е некомфортно (здравейте, очертания от ластиците), но може и да предизвика раздразнения на кожата, както и вагинални проблеми. От тази гледна точка всяко бельо, което се впива в кожата ти, може да е проблем. Когато го събличаш, не трябва да имаш белези от него, това е.

Галерия: 12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива...

Виж всички снимки

Грешка #2: Оформящо

Ако обичаш бельото ти да прибира стомаха ти като корсет, и да стяга дупето ти, се подлагаш на по-голям риск, отколкото можеш да си представиш. Ако не се разтяга, ще затрудниш циркулацията на кръвта и ще притискаш нервите. 

Грешка #3: Синтетика и коприна

Когато става въпрос за материи, експертите са съгласни, че личните ти предпочитания са най-важни – стига парчето в подплатата да е памучна. По-голямата част от бельото не е дишащо, казват дерматолозите, но ако частта под вагината е памучна, всичко е наред.

този материал и снимките към него са собственост на cosmopolitan.bg

Грешка #4: Прашки

Да, прашките са много удобни за лятото и за случаите, когато не искаш да ти се очертава бельото. Но ако имаш някакви вагинални или бактериални инфекции, прашките само ще влошат нещата. Да не говорим, че носейки ги, транспортираш бактериите отзад напред и обратно…носенето им е по-дразнещо и защото те се впиват най-много във вагината, което не значи, че не трябва да ги носиш. Само трябва да намериш най-подходящия модел за теб. Ако не ти създават дискомфорт, носи си ги смело.

►►►ВИЖ ТУК: 8 неща, които не знаеш за интимните си части!

Грешка #5: Бельо нощем

Повечето експерти са на мнение, че трябва да спиш гола, ако ти е удобно, както майка те е родила. Това е въпрос на лични предпочитания, защото кожата по-добре диша, когато не е притисната.

сдкфкдгйлктйхктрлсйхъклхйфкслйхсйхкстрлйхтюхйсфкллллхкдлсйгаерйхтрклхйеатрухтгйдаклфгхдаклхгкадфхгкадфгхаергхериохгииаеригхдкахгадйкгхххруиегхадкфгхалерхгаерулгхоаеругхеруилгхкдйафхгиадуфхфгиругхеруигхеруигхеруигхеруигхеруигхеруигхеруигхргаеаеруигхуиаелгх

Грешка #6: Без бельо през деня

Ако дишащото бельо е добре, по-добре ли е изобщо без бельо? С една дума – не.

Когато си без бельо си навличаш куп други проблеми, защото дрехите ти са без подплата. Когато, например, носиш дънки, подгъвът им непрекъснато ще се тъка във вагината ти, което неминуемо ще доведе до дразнене. А и влагата, която се отделя от вагината ти, няма къде да се абсорбира, когато си без бельо. Така може да предизвикаш парене и потене, което ще раздразни кожата.

Грешка #7: Потно бельо

Мъжете и жените, които се потят, трябва да сменят бельото си два пъти на ден, за разлика от тези, на които то е сухо. Всеки, който работи навън през лятото, трябва да си го сменя веднага щом има възможност. Мократа среда е перфектна за гъбични инфекции. Затова се препоръчва влагоабсорбиращо бельо, а не памучно, което веднъж намокрено, не изсъхва лесно. Друг вариант е, често да сменяш ежедневните си превръзки.

Грешка #8: Неизползване на антиалергични препарати

Имаш странно течение на неудобно място? Дори и да не смяташ, че кожата ти не е чувствителна, вагината ти може да е на друго мнение. Контактът с алергени е друга форма на раздразнение. Най-голяма причина е препаратът за пране. Повечето от тях са силно ароматизирани, което е добре за миризмата, излъчваща се от бельото ни, но не е добре за микрофлората на вагината ни. Има на пазара хипоалергенни продукти, така че трябва да опиташ, ако имаш съмнения, че си твърде чувствителна към обикновените.