8 големи грешки при грижата за кожата лятото

Дерматолозите споделят за често срещани грешки, които водят до проблеми с кожата и преждевременно стареене. Прочети ги внимателно!

 
 

Ако ти се струва, че при грижата за кожата през лятото има прекалено много правила, не забравяй, че те не са измислица. 

Дерматолозите споделят за често срещани грешки, които водят до проблеми с кожата и преждевременно стареене. Прочети ги внимателно!

►►►5 храни, които те предпазват от слънцето

1. Не използваш слънцезащитни продукти

Или ги използваш грешно. Препоръчва се слънцезащита да се прилага на лицето всеки ден през цялата година. Да, да, дори през зимата! През лятото тя е абсолютно задължителна, като обърни внимание през какъв интервал от време трябва да я нанасяш. Има връзка с фактора, който ползваш, чувствителността на кожата ти, това къде се намираш и редица други фактори..

2. Нанасяш слънцезащитен продукт само веднъж

Слънцезащитните средства са с кратка продължителност - няколко часа. И за да не изгориш в крайна сметка, трябва да ги нанасяш отново. Ако плуваш в морето или басейна, нанасяй слой след всеки контакт с водата. И не забравяй да предпазваш скалпа от слънцето.

3. Мислиш, че гримът подобрява защитата

Дори ако основата или BB кремът се рекламират като слънцезащитен крем, все пак е необходим отделен крем.

4. Правиш си пилинг сутрин

Мъртвите клетки създават допълнителна бариера срещу слънцето, така че е най-добре да ги отстраняваш преди лягане.

►►►Операция "Слънцезащита": 10 мега трика за златен тен

5. Епилираш се точно преди да се изложиш на слънце

Състоянието на кожата се влошава не само заради слънчевите лъчи, но и, например, заради пясъка. Най-добре е да се епилираш поне ден преди да се излагаш на слънце.

6. Не предпазваш устните си

Нежната кожа на устните също се влияе от слънцето, така че червило или балсам с UV защита е много полезно и задължително условие.

7. Нанасяш автобронзант преди да се излагаш на слънце

Много е вредно! Средствата, които правят изкуствен тен в комбинация с естествена слънчева светлина влияят много зле на кожата. Да не говорим за медицинските рискове.

8. Не овлажняваш кожата

На почивка в слънчева страна това е много важно, така че по-често нанасяй хидратиращи продукти както на лицето, така и на тялото. Тогава ще има по-малък риск от кожни проблеми.