8 фрази, които го издават, че той те лъже

Ако не му вярваш вече и той те убеждава в противното, то виж как винаги да разпонаваш лъжеца!

 
 

Ако мъжът те заблуждава за някоя глупост, то ти ще усетиш веднага. Но когато става дума за нещо по-сериозно, не е толкова лесно да разпознаеш измамата.

За щастие има фрази, които мъжете най-често използват, опитвайки се да те излъжат. И Cosmo ги знае.

Още не съм готов

Класика в жанра. Най-често се използва заедно със словосъчетанието „сериозна връзка”: „Още не съм готов за сериозна връзка”. Или за съвместен живот. За запознанство с родителите, за сватба, за дете – за каквото и да било сериозно като цяло. В действителност това е толкова изящно надхитряне: „Не съм готов” не означава „не”, а значи „Да, да, всичко ще се случи, но не ме притискай, скъпа”. Макар че всъщност означава „Не, разбира се, нищо няма да се случи помежду ни. Но за сега така ми е удобно”.

Хайде просто да си полежим?

Да си полежим и да се разнежим, нали така. Стратегически изгодна смяна на позициите. В полето на вербалната комуникация ти си по-силна, а в полето на тактилната – той. Защото момичетата по-често ги взимат на ръце, когато са тъжни. А ти, разбира се, си тъжна, защото чувстваш, че той те лъже. Но той е толкова топъл, голям и силен, толкова е приятно да се притиснеш към него и да спреш да мислиш за неприятностите. Например за въпросите, които току-що си му задала.

Трудно ми е да говоря за това

В действителност на него му е било тежко да изкара от себе си тази фраза. Защото този, който я произнася, веднага заприличва на зализан сополив герой от сапунен сериал. Но какво ли няма да направиш, за да не попаднеш в тази група, нали? Опа, попадна. Виждала си ли някога нормален мъж от плът и кръв, който да говори така? Еми и ние не сме.

Да не би да ми нямаш доверие?

Но пък затова винаги може да те обвини, че му нямаш доверие. Момиче, как си способно?! Ето, той стои пред теб, най-близкият ти човек, „втората ти половинка”, а ти му казваш, че не му вярваш, като го гледаш в очите? „Защо потъпкваш любовта ми?”, аха. Сега ти се чувстваш виновна, въпреки че той лъже. Блестящ ход, заради който заслужава Оскар.

Колко си ми тъпичка, милата!

Снизходителният, но любящ тон веднага ще го постави в позицията на мъдър възрастен, а теб – в позицията на малко и наистна глуповато девойче. Девойче, което си няма друга работа, и затова си играе с отношенията. Нещо подозира, задава въпроси – милото глупаче! Ти, естествено, не искаш да си това глупаче и отстъпваш.

Това е важно за нас двамата, как не разбираш?!

Превеждам от мъжки лъжлив език на човешки: „Виждаш ли колко съм добър и предан! Въобще не мисля за себе си, мисля само за нас и за общото ни бъдеще. А ти ми слагаш прът в колелото с дребните си подозрения. Колко низко!” Да, да. Разбира се, прекрасна фраза – сама по себе си. Но трябва внимателно да погледнеш какво се прилага към нея. Обикновено за съжаление се добавят редовните задържания „от работа”, а пък парите не се увеличават от това. Въпреки че това е важно за нас двамата, мхм.

Никога няма да тръгна да те лъжа за такива неща

Ето право в лицето! Никога – и край. Всъщност, разбира се, тук ключовите думи са – „такива неща”. Важни неща. Възможно най-важните. Препратката е такава: погледни ме, скъпа, аз съвсем не съм ангел и е напълно вероятно да те излъжа за някоя глупост, колко му е? Всички лъжат, както казва доктор Хаус. Но за ТАКОВА нещо никога няма да те излъжа!

Искаш да се скараме или какво?

Заплахата е още един безотказен метод. Особено ако ти наистина лошо понасяш караниците и скандалите. Практически след тази фраза можеш да се хванеш и за лъжата, и за самия лъжец, защото няма накъде другаде да продължиш. Това е метафоричен удар – да се измъкнеш, преди да получиш един такъв. И тук вече някак дори не е важно за какво те е лъгал.