7 вкусни и диетични храни за всеки ден

Виж нашите вкусни предложения за влизане във форма!

 
 

 

 

Ако до сега си избягвала тези храни или просто не си се сещала за тях, то започни да им обръщаш малко повече внимание от днес.

Ето 7-те храни, които диетолозите горещо препоръчват за ежедневна консумация!

Спанак

Една чаша сготвен спанак съдържа толкова калций, колкото една чаша мляко. Освен това, в него има желязо, витамин С и А и е изключително полезен. Ако е пресен, можеш да го направиш на салата, пюре, с ориз или в баница. Можеш да го смелиш и на смути.

Галерия: 8 неща, които ти пречат да си щастлива

Виж всички снимки

Риба

Рядко ядем риба, особено през зимата. А тя съдържа изключително важните мастни киселини и цинк. Постарай се да хапваш прясна риба поне веднъж в седмицата. Сьомгата, бялата риба и сардините са с особено високо съдържание на мастни киселини и по-точно омега-3.

Бадеми

Бадемите, както и спанакът, съдържат много калций. Те са си сериозен източник на протеини, желязо и мастни киселини. За да е по-приятно и лесно, можеш да правиш домашно бадемово мляко или да ги мелиш в блендера и да ги смесваш със смути.

Кафяв ориз

Малко е трудно да се свикне с кафявия ориз, след като цял живот си яли вкусен бял ориз. Той обаче е по-полезен, защото има повече витамини и е по-подходящ за храносмилателната система.

Сусам

Сусамът също е богат на калции, даже повече от млякото. Добави го към салати, домашен хляб или задушени зеленчуци.

►►►ВИЖ ТУК: 9 трика, с които ще си сита, но без излишни килограми!

Плодове

Всички плодове са полезни, така че трябва да се ядат поне по 2-3 на ден. Плодовете съдържат витамини, фибри, антиоксиданти и предпазват клетките от увреждания и рак.

Галерия: 12 вида вино според твоята зодия

Виж всички снимки

Сушени плодове

Освен пресните плодове, хапвай и сушени. Те помагат на храносмилателната система, съдържат антиоксиданти, витамин А и са добър източник на минерали като желязо и натрий. Фурмите, стафидите и сушените боровинки са подходящи за ежедневна комбинация.