7 важни стъпки след раздялата

7-те стадия на преживяване на раздялата, които не трябва да те отчайват.

 

Разделите обикновено са трудни и възстановяването след тях отнема време. Ето ги и 7-те стадия на преживяване, които не трябва да те отчайват.

Разделите обикновено са трудни и възстановяването след тях отнема време. Понякога, на пръв поглед, може да изглежда, че раната не заздравява напълно и че ще дочакаш старостта заобиколена от котки, но това няма да се случи! Преживяването на тези 7 стадия след раздялата не просто са нормални, а са съвсем естествена реакция.

Как изглежда любовната мъка в снимки, виж в галерията по-долу:

Галерия: Как изглежда любовната мъка в снимки

Виж всички снимки

►►► 20 съвета за след раздялата

     1. Отричане

„Това не може да е вярно!“ Да признаеш, че връзката ви е приключила не винаги е лесно. Но не забравяй, че не е нужно да бъдеш харесвана от всички (все пак не си млечен шоколад, а явно бившият ти не обича шоколад). И това не е чак толкова голяма трагедия. Спри да проверяваш телефона си на всеки 5 минути, погрижи се за себе си и се обърни към роднини и приятели за подкрепа.

via GIPHY

     2. Гняв

Това не е сън, а реалният живот и ти имаш пълното право да се сърдиш на бившата си половинка и да му бъдеш гневна, затова че сте се разделили. Но човек не трябва да понася и още повече да осъществява коварни планове за отмъщение, особено ако те излизат извън рамките за Наказателния кодекс (просто не си струва!)

     3. Скръб

Може би най-тежката част от цялото възстановяване. През този период може да прекараш часове наред в преглеждане на стари общи снимки и куп вредна (но много вкусна и необходима) храна. Но повярвай ни, това също може да се окаже важно. Позволи си да бъдеш тъжна и скоро ще можеш да продължиш напред.

     4. Ревност и съревнование

Може би се изкушаваш да следиш профилите му в социалните мрежи и да ревуваш от всички жени, които харесват негови публикации. Или качи нова снимка (с тайната надежда, че ще я види), или по-добре остави телефона настрана и се разсей с нещо по приятно.

Хороскоп на най-големите недостатъци у мъжете, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на най-големите недостатъци у мъжете

Виж всички снимки

►►► Раздяла без странични ефекти

     5. Апатия

Имаш усещането, че всички чувства и емоции са изчезнали някъде там?! Това е съвсем нормално!

     6. Приемане

В един момент разбираш, че случилото се вече не е кошмар. Напротив, примиряваш се и почти си готова да продължиш. След още малко време ще си спомняш миналото без проблем (дори с усмивка).

     7. Надежда

Последен стадий. Ти го направи! Преодоля го! Стигна до там, че можеш да погледнеш към бъдещето и да се подготвиш за нови любовни приключения.