7 тренда при цветовете на косата за 2019-а

Ще виждаш тези нюанси в прическите навсякъде през новата година.

 
 

Ако с нетърпение чакаш да се сбогуваш с 2018-а, не си сама. И ние искаме да започнем начисто, час по-скоро.

Новата 2019-а вече наднича зад ъгъла, така че желанията ни ще се сбъднат. Както повеляват традициите, следващите 365 дни пристигат със свежи попълнения при тенденциите за разкрасяване, обличане, обзавеждане и т.н.

Сигурно си запозната с модерните цветове при прическите за 2018-а: кичури в розово злато, огнено червено и платинено русо.

Подсказваме – бъдещите нюанси ще са много по-вълнуващи. Издаваме ти седем от тях. Те ще доминират навсякъде през 2019-а, а защо не и върху твоята глава? 

1. Лешниково кафяво със златно

Класическият лешников нюанс ще получи малък ъпгрейд, благодарение на тънките кичури в златисто, които обрамчват елегантно лицето. Миранда Кер (на снимката) показва нагледно колко приятно изглежда тенденцията. Най-добрата част от тази прическа е лесната поддръжка – дори кичурите да израснат, пак ще изглеждат добре.

►►► Как косата ти да стане копринена и гладка (веднага)

2. Черно като нощта

Не, това не прическата, за която твоето 16-годишно „аз“, преминаващо през готическата фаза,  мечтаеше. Този богат, черен като нощта цвят има една основна характеристика – блясъка. Колкото по-лъскаво, толкова по-добре. Предпазването от избледняване е най-важното нещо при тази прическа. Запаси се с арсенал от предпазващи цвета шампоан, балсам, маска и спрей, преди да отидеш на фризьор.

3. Сиво-русо

Ако искаш да си хем блондинка, хем брюнетка, то този нюанс е за теб. Корените остават тъмни (супер лесно за поддръжка), а пепеляво русото, преливащо към сиво е запазено за краищата.

Мечтаеш за сребриста коса? Ето 28 примера как да я постигнеш (в галерията долу):

Галерия: 28 примера: сребърната коса, за която мечтаем

Виж всички снимки

4. Пастелно розово

Твърде ярките цветове, които не са кой знае колко подходящи за носене в ежедневието, рядко се появяват по модните подиуми. Ревюто пролет-лято 2019  на Marc Jacobs е изключение от правилото и ще те вдъхнови да бъдеш дръзка през следващата година. Моделите се появиха със сини, розови, оранжеви и лилави прически. Цветове не бяха крещящи, а пастелни. Розовото ни допадна особено много – приеми го като новия, по-свеж вариант на розовото злато.

5. Бебешко русо

Ако ти е писнало да си „ледена“ кралица с платинено руса прическа, но не си готова да се разделиш с професията си на блондинка, помисли за този по-мек и слънчев вариант. Вдъхновението зад този цвят идва от сърфистите и техните изсветлели от слънцето кичури. Естествено, нежно и постижимо, особено с правилния фризьор.

►►► Поправи грешките от трагичното боядисване

6. Шоколадово кафяво и медено

Следвайки тенденцията за огнени кичури от 2018-а година, пристигат по-приглушените медени тонове. Класическото, шоколадово кафяво е разнообразено от пръснати из цялата коса медени кичури, които изглеждат едновременно лежерно и впечатляващо.

Най-хубавите нюанси за бронетки можеш да разгледаш тук (снимки долу):

Галерия: По-сладка от шоколад: идеи за брюнетките

Виж всички снимки

7. Мед и ягоди

Възприемай нюанса като перфектната среда между златисто русо и вибриращо медено. Много приятен кремообразен цвят, които стъпва на пръсти около червения, без наистина да е такъв.