7 съвета как да преобразиш косата си в дълбочина

Страдаш, защото прическата ти е сплескана? Недей, имаме хитри начини за справяне с проблема.

 
 

 Фина фигура? Да, моля! Фина коса? О, ужас! 

Няма какво да увъртаме. Когато косата ти изглежда страхотно, си готова да превземеш света. За съжаление, природата не е надарила всички жени с пищни кичури, които са толкова пълни с живот, че са достойни да си имат собствено риалити предаване. За сметка на това, много жени се оплакват от тънък косъм, бързо омазняване и липса на здравина – все предпоставки за „сплескана“ коса, която изпива самочувствието за секунди.

Не се страхувай! С нашите съвети прическата ти винаги ще изживее своите най-добри и славни дни. Дори не е толкова сложно да я поддържаш бухнала и във форма.

1. Промени посоката на пътя

Най-вероятно имаш любима посока, на която обръщаш косата си. Обикновено се сресваш така, както кичурите ти падат естествено (някъде по средата или съвсем леко наляво или надясно). Но ако целта ти е повече обем, този път среши косата си точно на обратно. Ако се опасяваш, че прическата ти ще изглежда неестествено, направи процедурата още на влажна коса, преди сушенето. За най-пищен обем, среши кичурите на дълбок път, след като си ги изсушила и напръскай със съвсем малко лак за коса. Създаваш една много секси прическа с ретро привкус в стил 80-те.

2. Суши се с главата надолу

Все още не си се научила как да си правиш професионален сешоар в домашни условия? Не се притеснявай. Обемна прическа се постига и без сложна фризьорска техника – просто трябва да наведеш глава надолу. Знаем, че звучи твърде лесно, за да е истина. Но работи. Причината е, че при навеждането на главата, кичурите застават в нетипична за тях позиция, възможно по-далеч от главата ти. Когато косата ти е на около 90% суха, вдигни глава и използвай кръгла четка за оформянето на кичурите с помощта на сешоар до пълно изсъхване. Внимание: ако имаш бретон, първо изсуши него в изправено положение.

3. Използвай шампоан и балсам за обем

Звучи логична стъпка за притежателките на фини коси без обем, но нанасянето на специален шампоан и балсам бързо си проличава. Основно условие е, те да не утежняват косата, да не я „дърпат“ надолу.

Новата серия Core Restore на John Frieda не само не утежнява, но активира обема в дълбочина. Можем да сравним действието на продуктите като това на коремните преси, защото те развиват вътрешната сила на безжизнената, тънка коса. С помощта на обогатения с протеини подсилващ шампоан, ултра лекия балсам и серума с иновативно действие ще можеш да отключиш вътрешната енергия, която си носила през цялото време.

Подсилващ шампоан за обем John Frieda Luxurious Volume Core Restore

Заздравяваща сила за максимален обем. Формулата с иновативния заздравяващ комплекс Protein-Strength трансформира косата в дълбочина и всеки косъм е достатъчно силен, за да поддържа по-обемни прически. Косата изглежда и е по-силна, плътна и мека.

Подсилващ балсам за обем John Frieda Luxurious Volume Core Restore

Експертна формула за плътност и обем. Действа директно в косъма, придава обем и улеснява разресването без да утежнява косата. Удивителната му гел-текстура обгръща косъма и прави косата лека, красива и лесна за оформяне.

4. Сложи горещи ролки

Позабравените уреди за стилизиране, които събират прах в някой от шкафовете на майка ти всъщност са хитър начин за придобиване на обемна коса. Славата на ролките може и да е залязла, но не и ефективността им. Първо и много важно, макар да се наричат „горещи“, те далеч не достигат опасни за косъма температури, така както се случва с машата. Второ, можеш да си ги сложиш около 30-40 минути преди да излезеш, като през това време се гримираш, лакираш или каквото там друго имаш да свършиш.

Всичко, което трябва да направиш е да определиш посоката, в която да завъртиш кичурите около ролките. Ако ги завиеш отвътре навън, тогава очаквай гламурни холивудски къдрици. Завиеш ли навътре, визията ще е по-романтична и винтидж. За да направиш обема по-дълготраен, напръскай всеки кичур с лак предварително. Изчакай ролките да изстинат напълно и чак тогава ги махни. Накрая среши къдриците с плоска четка.

5. Напръскай се със сух шампоан

Свикнала си да използваш сухия шампоан на втория или трети ден след миенето на косата? Може би е време да промениш този режим. Когато вече усетиш косата си мръсна, тогава себума вече е започнал сериозно да саботира обема й. За това, довери се на превенцията – пръскай се със сух шампоан на чиста коса. Така ще създадеш навременна бариера за омазнаването.

БОНУС ПРОДУКТ: Подсилващ серум за обем John Frieda Luxurious Volume Core Restore

Използвай го вместо сух шампоан, за да постигнеш още по-впечатляващи резултати. Формулата, която се активира под въздействието на топлина придава максимален обем още с първата употреба. Прогресивно заздравява косата в дълбочина, за да придаде и поддържа оптимален обем. Косата е по-силна, по-мека и с по-дълготраен обем.

Нанеси на измита, подсушена с кърпа коса и разнеси равномерно с гребен. Не изплаквай. Изсуши косата със сешоар, за да активираш формулата и оформи желаната прическа. Използвай след всяко измиване.

6. Направи си „вафлички“

Сериозни сме! И в никакъв случай не ти препоръчваме да направиш цялата си коса на ситни къдрички, което изглежда абсурдно, а да използваш пресата за „вафлички“ изключително дискретно. За разлика от машата или пресата за изправяне, с нея се борави интуитивно и с нула умения. Запомни – използвай я само върху кичурите от най-долните слоеве. Така „вафлите“ ще останат скрити от хорските очи. Околните ще забележат само разкошната ти, придобила завиден обем прическа.

7. Добави цвят

Боядисването на косата може да се окаже чудесно решение за придаване на 3D обем. Стратегически разположението по-светли кичури, за да изглежда прическата визуално по-плътна. Консултирай се с фризьора си как да извлечеш най-добри ползи от боядисването – няма да съжаляваш.