7 стъпки към по-добрия секс

Когато става дума за секс, много от хората се срамуват да признаят някои неща дори пред себе си (а да не говорим за пред партньора си).

 
 

Когато става дума за секс, честият сценарий е възникване на смущение и срам от страна и на мъжкия, и на женския пол (трябва да си признаем, че всички предпочитаме да го практикуваме, вместо да говорим за него, но колкото и да не ти се вярва - двете неща са в доста тясна връзка).

Когато става дума за секс, много хора се страхуват да признаят някои неща дори пред себе си (а да не говорим за пред партньора си). Разбира се, това се отразява както на връзката, така и на всеки по отделно в двойката.

5 пози за секс (без секс), виж в галерията по-долу:

Галерия: 5 пози за секс (без секс)

Виж всички снимки

►►► Мъже отговарят на твоите секс въпроси

Ето 7 неща, които влияят на качеството на секса според експертите.

1. Различни нива на либидото

Обикновено мъжете имат по-силно либидо от жените и това е всеизвестен факт. И ако в началото не е толкова забележима тази разлика, с течението на времето – колкото по-дълго трае връзката, толкова по-голяма става разликата. Това, например, води до факта, че често ти се налага да правиш секс без да имаш особено желание в дадения момент. Затова е важно да помислите за мястото, което интимността заема във вашата връзка.

2. Доминиране

При някои двойки ролите се променят – единият доминира, другият се подчинява. Ако и двамата сте съгласни да бъде така и ви харесва, значи всичко е наред. Но понякога доминиращият започва да се проявява и извън пределите на заниманията в леглото (и тогава започва да става леко неприятно).

3. Стара травма

Ако един от двамата партньори е имал неприятно преживяване в миналото си, възможно е подсъзнателно да се притеснява да не се повтори. Това е възможна причина за нарушаване на удоволствието от секса и ако бъде споделена и обсъдена, шановете да се преживее наново се свеждат до минимум.

4. Възбуда

Без нея половинката ти не може да участва в половия акт, но ти можеш. И ето, че също би могло да се получи разминаване, тъй като обикновено мъжете харесват по-бързото развитие на нещата, а жените – обичат да е по-бавно, чувствено и поетапно.

Какъв секс трик да пробваш според зодията му, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какъв секс трик да пробваш според зодията му

Виж всички снимки

►►► Рецепта за пълното ти сексуално щастие

5. Сексуалност

Всеки има своя собствена концепция за това. Всъщност, сексуалността се позовава изцяло на доверието в двойката, без значение дали половинката ти е най-големият чаровник на света, а е и доста палав… ако не можеш да му се довериш – тогава нищо няма да се получи.

6. Романтичен период

Обикновено началният етап на всяка връзка е опознавателен. Това е времето, в което партньорите разбират, че нещата не са чак толкова розови, колкото са си ги представяли съвсем в зародиша на връзката.

7. Секс с непознат

Сексът с непознат привлича доста, да. И ако ти се случва за първи път ще го помниш дълго, да... Всичко това е истина, но от сексът с дългогодишен партньор няма по-незабравимо усещане!