7 странни тайни от пилотния епизод на „Сексът и градът“

Няма да повярваш коя героиня е трябвало да бъде „псевдо привлекателна“!

След като Дарън Стар купува правата върху книгата „Сексът и градът“ на Кандис Бушнел през 1996 г. (само за 50 000 долара), станало време да се изберат актрисите, които ще играят в сериала, както и само нещо да се заснеме.

Следващата пролет, Стар се обръща към Ели Канър и Ръсел Грей, за да се заемат с кастинга. Именно Канър и Грей са „виновни“ за това кои актриси днес познаваме като Кари Брадшоу, Саманта Джоунс, Миранда Хобс и Шарлот Йорк.

Виж как излгеждат звездите от сериала в наши дни (галерията долу):

Галерия: Сара Джесика Паркър и oще 10 звезди от...

Виж всички снимки

Tе почти отказали работата по „Сексът и градът“. Канър вече е имала солидна холивудска кариера – нейно дело бил кастингът на „Вещицата Сабрина“ и най-великия сериал на всички времена, „Приятели“. По това време тя и Грей работели по друго шоу, с Райън Рейнолдс в главната роля. Да, двамата били затрупани с работа, но не им отнело дълго да осъзнаят, че шоуто на HBO е апетитен залък, който си струва да отхапят.

„Двамата прочетохме сценария и си казахме, че това шоу ще бъде много различно от останалите“, споделя Канър. Виж какви други тайни споделиха двамата около пилотния епизод на „Сексът и градът“ за cosmopolitan.com.

1. Миранда е била описана в сценария като „псевдо привлекателна“.

Според описание на всяка героиня, което Канър все още пази, тази на Миранда е в средата на 30-те си години, „висока, слаба“ и „донякъде цинична“. Други характеристики на жените включват тези на Саманта, като „мислеща само за себе си млада жена“, Станфорд като „страстен човек, донякъде невротик“, Тузара бил „привлекателен мъж в началото на 40-те си години“, а Скипър „безнадежден романтик“.

►►► Прочети всички подробности за спалните на Кари, Миранда, Саманта и Шарлот

2. Сара Джесика Паркър не е искала да се снима за телевизията по това време.

Кенър изпратила сценария на Стив Телез, агентът на Сара Джесика Паркър, защото Дарън Стар си представял нея за ролята на Кари. За съжаление, Паркър не искала да се занимава с телевизия по онова време и се наложило Кенър лично да разговаря със Стив, за да убеди клиентката си да се заеме с проекта. Тя му обяснила колко страхотен бил пилотният епизод и какъв професионалист е Дарън Стар. Също така, те се съгласили да снимат всички 13 епизода от първия сезон в Ню Йорк, само и само за да е удобно на Паркър,която по това време участвала в шоу на Бродуей.

3. След като не получава ролята на Кари, Лиса Еделщайн трябвало да изиграе Миранда.

След като Сара Джесика се съгласява да изиграе Кари, Кенър предлата на Еделщайн да изиграе Миранда. Както можеш да предположиш, Лиса отказва офертата.

Виж актьорите, които не са успели да получат роли в "Сексът и градът" (снимки долу):

Галерия: Актьорите, които за малко не са получили роли...

Виж всички снимки

4. Ким Катрал е последната актриса, която се присъединява към екипа.

По това време тя работи с актьорската агенция William Morris. “Отказа ни около пет пъти - разкрива Кенър. - Идеята за сериала не й допадаше. А ние продължавахме да обясняваме на агенцията й, че Дарън много държи на нея и трябва поне да си направим среща“. Двамата с Ръсел Грей действително работят упорито за тази среща и когато най-накрая уреждат Дарън и Ким Катрал да пият кафе заедно, актрисата се съгласява да направи едно бързо пробно четене на пилотния епизод. И разбира се, се справя перфектно. Вече всички са убедени, че единствено Катрал може да изиграе Саманта Джоунс. Но се налага да я убеждават допълнително в правотата си. Катрал се съгласява чак след 12-13 седмици, което я прави последния човек, присъединил се към актьорския екип за началните серии на „Сексът и градът“.

►►► 20 фешън урока от "Сексът и градът"

5. Тузара е трябвало да бъде само временен персонаж.

Крис Нот, който познаваме като Тузара от 20 години насам, е трябвало да бъде гост актьор, който да вземе участие само в първия сезон на сериала. Но той се справя брилянтно – образът на Тузара му принадлежи. За това, сценаристите продължават историята му и през следващите сезони. „Преломният момент дойде още в първия епизод, когато Крис Нот е в лимузината, Кари го пита дали някога е бил влюбен и той отговаря „absofuckinglutely”, обяснява Грей.

6. Думата „absofuckinglutely” е изиграла важна част в търсенето на актриста, която да изиграе Кари.

Докато всички чакат с притаени сърца Сара Джесика Паркър да приеме ролята на Кари, Кенър и Грей прослушват други актриси, за всеки случай. „Изпробвахме ги с фразата „absofuckinglutely”, казал съм я на всяка една актриса, дошла на прослушване. Много се забавлявах“, разкрива Грей.

►►► Най-острите изказвания за сериала през годините

7. Всички са били наясно, че в сериала ще има много голи сцени.

Дарън Стар е държал всички актьори, които са се съгласили да участват в „Сексът и градът“ да знаят, че голотата заема основна част в шоуто. Тъй като то се излъчва по HBO, а не по кабелната телевизия, те са можели да си позволят голи сцени. Стар е бил коректен към всеки един актьор в това отношение, защото не е искал по средата на снимките да се окаже, че на някого не му е комфортно да се снима по определен начин. Всички са били съгласни, освен Сара Джесика Паркър, единствената актриса с клауза в договора да не се разголва пред камерата.