7 секс мита, на които не трябва да вярваш

Виж защо не трябва да вярваш на тези митове!

 
 

Виж защо не трябва да вярваш на тези митове!

Виж коя възбуждащата секс играчка да си купиш според зодията ти в галерията долу:

Галерия: Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките

Виж всички снимки

Мит 1

Мъжете имат по-силен сексуален нагон

„Жените са сексуални същества,“ казва Мейка Холендер, автор на „Качи се отгоре“ (Get on Top) и създател на бранда за сексуално блаженство Sustain. Научни теории смятат, че желанието при мъжете и жените е подобно. Освен това, жените е по-вероятно да получат няколко оргазма за една сесия.

Мит 2

Лубрикантът е за възрастните дами

Лъжа. Лубрикантът може да превърне секса от най-обикновен във фантастичен, като намали триенето. Жените от всички възрасти го обожават, защото прави секса „по-гладък“ и им носи повече удоволствие, според проучване на бранда сутиени Lola. А според изследване на презервативите Skyn, 80% от младите жени вече го ползват.

►►►Митове за химена, които трябва да бъдат спрени

Мит 3

Размерът на обувките му дава идея за дължината на пениса

Ох, ако беше толкова лесно да измерим един мъж! Но няма научни доказателства за това старо вярване, казва д-р Ерика Шварц, автор на „Интимното решение“ (The Intimacy Solution). Всъщност, проучване сред 104 британски мъже не е открило никакво съотношение между двата размера.

Мит 4

Сложи го в две пликчета за всеки случай

Някои мъже си мислят, че ако сложат два презерватива ще е по-безопасно. Всъщност, те се трият един в друг и могат да се скъсат. Така рискът от венерически болести и забременяване е по-голям.

Мит 5

Женската еякулация е фалшива новина

Не. Всъщност, около 54% от жените отделят малко бяла секреция при оргазъм, или направо пръскат (в по-голямата част урина) при оргазъм, сочи проучване на 2013.

Мит 6

Аналният секс е забавление без риск

„Няма да забременееш от анален секс, но със сигурност можеш да хванеш венерическа болест,“ казва д-р Лиа Милхайзер, гинеколог. Най-често се предава човешки папиломен вирус, но можеш да си лепнеш и ХИВ, херпес и други. Каквото и да правите, ползвайте презерватив.

►►►Анален оргазъм: как да го постигнеш

Мит 7

Секс играчките са за извратеняци

Напротив. Разнообразието и креативността са подправките на живота между чаршафите за всяка двойка. „Секс играчките са идеалният начин да се разнообразите,“ казва д-р Шери Рос, гинеколог и автор на книгата Sheology. Вибраторът може да погъделичка клитора и g-точката така, че да стигнеш по-лесно до оргазъм. Пробвай да стимулираш клитора си с булет-вибратор по време на секс, за да постигнеш още по-невероятни усещания.

И един мит, който е верен:

Има жени, които са алергични към сперма. Научни изследвания са установили, че може да си алергична към някои протеини в семенната му течност. Може да получиш зачервяване, подуване, сърбеж, дори болка и парене по местата, влезли в допир със спермата му, от няколко минути до един час след това. Ако се случи, иди на гинеколог.