7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Най-често срещаните грешки при нанасянето на очна линия и как да ги избегнеш.

 
 

Очната линия придава толкова сексапилен вид, че ти се иска да я носиш всеки ден. Такова самочувствие добиваш, само като извиеш игривата „котешка линия“.

Има само едно нещо, което може да помрачи желанието ти. Очната линия е трудоемка за нанасяне, а новаците в използването й често си късат нервите повече от половин час.

Та кой има половин час, особено сутрин? Това си е чисто губене на време. По този начин горката очна линия остава да събира прах в ъглите на шкафа и вижда светлина само, когато отиваш на специално събитие или парти. Не бива така! Тук сме, за да помогнем на всяка жена, за която изпизването на извивка с очна линия е мъчение. (Признаваме, че дори в офиса на Cosmo има една-две от тях, които със сигурност ще се възползват от съветите.)

Звездите също са фенове на очната линия - виж как я носят те в галерията долу:

Галерия: Как знаменитостите носят очната линия

Виж всички снимки

Заинтригувахме ли те? Ето най-често срещаните грешки при нанасянето на очна линия и как точно да ги избегнеш – лесно, бързо и без размазване. Всички съвети са взети от колегите ни от Cosmopolitan.com.

1. Има разтояние между очната линия и корените на миглите

При така създалата се „дупка“, очната линия изгглежда немарливо поставена и неравна. Опитай се да я поставяш колкото е възможно по-близо до корените на косъмчетата, но ако по някаква причина разстоянието остане, запълни го с добре подострен черен молив. Другият вариант е да си вземеш очна линия с писец тип „флумастер“, който да притискаш колкото можеш по-близо до миглите.

►►► Как да нанасяш очната линия според формата на очите ти

2. Извивката е падната твърде надолу

„Свлечената“ извивка прави и погледа ти да изглежда „паднал“. Като правило, стреми се извивката да не пада под водната линия на долния клепач. Добър трик е да нарисуваш точка там, където искаш извивката да завърши (както е показано на средната снимка). След като направиш това и за двете очи, свържи вече нарисуваните линии с точките – готова си!

3. Позволяваш на очната линия да се размаже

Ако забелязваш, че отната линия се отбелязва върху горния ти клепач, веднага щом мигнеш, необходимо е да използваш малко безцветна пудра, с която да „застопориш“ течната текстура. Дай й време да изсъхне, след което посипи малко количество пудра с помощта на четка. Съветът е особено полезен за жените с мазна кожа, чиито клепачи също се омазняват в течение на деня.

Ако вече си обиграна в нанасянето на очна линия, разнообрази с тези смели експерименти, снимки в галерията долу:

Галерия: 15 нетипични идеи за очна линия, изискващи смелост

Виж всички снимки

4. Линията е твърде дебела

Макар супер дебело нанесената очна линия в някои случаи да изглежда готино, тя все пак „натежава“ на погледа и кара очите да изглеждат по-малки. Какво да правиш, ако вече си прекалила с дебелината? Използвай клечка за уши със заострен връх, потопена в мицеларна вода, за да избършеш излишното. Прокарай я внимателно по горната част на линията, първо по единия, после по другия клепач. Отдръпни се от огледалото и прецени дали си успяла да направиш и двете линии с еднаква дебелина. И запомни – линията винаги трябва да е най-тънка във вътрешния ъгъл на окото, като дебелината й постепенно се увеличава, колкото повече отиваш към външния.

5. Опашката на извивката е твърде къса

Късата опашка също може да направи очите ти да изглеждат визуално по-малки. Твърде късата линия се губи във сгъвката на клепача и по този начин просто изчезва. Решението? Продължавай да рисуваш, момиче!

►►► 15 причини гримът ти да изглежда зле

6. Връхчето на линията не е достатъчно остро

Още една грешка, която прави очната ти линия да изглежда така, сякаш я е рисувало 7-годишно. Не че имаме нещо против рисунките на малчуганите, но 99% от тях не се славят със своята прецизност. За щастие, за поправянето на тази грешка също си има трик, който се постига лесно с подръчни материали. Отрежи парче тиксо и го залепи върху лицето си, като гледаш да е под наклон, който съвпада с края на веждата. Използвай ръба на тиксото за ориентир (и спирачка на творческото ти дръзновение) и рисувай право по него.

7. Очната линия на долния клепач е разположена твърде ниско

Стремиш се към мега секси опушен поглед, който да те направи готина рокендрол мацка, но си постигнала нещо, което бихме нарекли „мацка на три текили с размазан грим“. Ако вторият вариант не те си се нрави, тогава не бива да прекаляваш с очертаването на долния клепач. Тук в играта отново се включва вярната клечка за уши със заострен връх – изпозлвай я за да премахнеш излишното, като линията трябва да е най-тънка при вътрешния ъгъл на окото и постепенно да става по-дебела към външния.