7 неща, които напразно се страхуваш да носиш

Често твоите собствени предразсъдъци ти пречат да се обличаш в крак с модата - спомни си колко пъти си отказвала да пробваш това, което ти харесва, смятайки, че "определено не е в стила ти и няма да ти отива".

 
 

Често твоите собствени предразсъдъци ти пречат да се обличаш в крак с модата - спомни си колко пъти си отказвала да пробваш това, което ти харесва, смятайки, че "определено не е в стила ти и няма да ти отива".​

Анализирахме и събрахме топ 8 модни артикула, от които не бива да се притесняваш.

Елегантни идеи, с които винаги ще изглеждаш невероятно, виж в галерията по-долу:

Галерия: Елегантни идеи, с които винаги ще изглеждаш невероятно

Виж всички снимки

►►► Лесни трикове, с които ще изглеждаш зашеметяващо

1. Широк панталон

Широките панталони са една от основните тенденции през последните няколко сезона, но много момичета не са готови да ги носят, вярвайки, че ще изглеждат безформено и странно в тях. Въпреки че на пръв поглед моделът изглежда „капризен“, в действителност е доста универсален. Широките панталони се комбинират добре с ежедневна визия, бизнес и вечерно облекло. Те изглеждат хармонично в тандем с маратонки, класически мокасини, ботуши с по-висока подметка, боти до глезена и дори ботуши.

2. Прозрачни блузи

Запомни: носенето на прозрачна блуза не е повод за безпокойство (и срам!), ако го правиш правилно, разбира се. За да не изглеждаш вулгарно, избери подходящото за нея бельо - най-добрият вариант би била елегантен дантелен сутиен в подходящ цвят. Тази опция е идеална за среща или парти, или за офиса - комбинирай прозрачната блуза с пастелен цвят панталони, подходящи обувки и сако, за да запазиш рамките на дрескода.

3. Животински принт

Не казваме, че е лошо да се носи животински принт, но едно грешно „движение“ може да се превърне в модно бедствие. Затова те съветваме да не се страхуваш и да се опиташ да „укротиш звяра“. Основното правило е да не прекаляваш: комбинирай животинския принт с дрехи с проста кройка в неутрални цветове. Не смесвай различни принтове!

4. Права пола

Въпреки факта, че правата пола отдавна е част от списъка на основните елементи от гардероба, много момичета продължават да гледат на нея със страх. Първо, някои свързват този модел изключително с офис визия и смятат, че носенето й в ежедневието е прекалено. Това далеч не е така! Модният пазар предлага огромно разнообразие от модели от класически до най-оригинални, сред които можеш да избереш опция за всеки повод. Второ, мнозина се страхуват, че такава пола забележимо ще подчертае недостатъците на фигурата. Всъщност моделът е подходящ за момичета с всякакви форми и размери, и ако избереш правилната дължина, дори може да те направи визуално по-стройна.

5. Едноцветна визия

Много момичета се страхуват да се обличат едноцветно или в една цветова гама, вярвайки, че ще изглеждат твърде скучни. Основното правило, за да изглеждаш ярка и интересна в едноцветния си стайлинг е да комбинираш неща от една и съща цветова гама, но в различни нюанси. Например, ако искаш да се облечеш в кафяви тонове, не се колебай да смесиш цвят кестен, маслина, мед, горчица, карамел и други в тези нюанси.

6. Кожени дрехи

Дизайнерите съветват да носиш кожени дрехи и да не се страхуваш! Не се ограничавай само с обувки, аксесоар или кожено яке - не се колебай да се появиш в кожа от главата до петите.

7. Бели обувки

Белите обувки далеч не са най-практичният вариант за есента, защото трудно можеш да ги носиш под дъжда. Но за сухо време са идеални! Разнообрази обичайната си визия и се откажи от черно-сивите цветове в полза на нещо светло, няма да съжаляваш.