7 неща, които да не казваш на околните за връзката ви

Някои неща около романтичните ти взаимоотношения с друг човек трябва да си останат в тайна.

 
 

Напълно нормално е за теб, докато сте на по чаша вино или се мотаете безцелно в мола, да споделиш с приятелите си какво се случва във връзката ви.

Това не е клюкарене, нали? Все пак не говориш за преживяванията на друг човек, а за твоите собствени. Да, но има определени случки от връзката между теб и приятеля ти, които е необходимо да си останат само между вас двамата. Виж кои са те и без значение колко много ти се иска да изплюеш камъчето за тях пред останалите ти близки хора, запомни, че е по-добре да си държиш устата затворена.

Галерия: 25 холивудски двойки, които белязаха 2000 година

Виж всички снимки

1. Ако имате проблеми със секса.

Нека си представим следното – ти и гаджето ти не сте правили секс от месеци. Не си сигурна защо, но решаваш да го кажеш на една от най-близките ти приятелки, при което тя отговаря: „О, не се притеснявай, при нас е същото. Мисля, че вече станаха четири месеца“.

Нейният отговор може да ти звучи облекчително, но не е много полезен. Подобен коментар нормализира проблема, който всъщност трябва да бъде адресиран и решен. Не че приятелката ти мисли лошото, просто не знае как да ти даде конструктивна обратна връзка.

Освен това, по мнението на секс терапевтите, тя може и да те лъже. Работата е там, че сексуалните отношения между двама души са много лични и много хора не са напълно честни, когато споделят за тях. В крайна сметка, коментарът на приятелката ти ще те накара да се чувстваш по-добре или по-зле, но и двата варианта не ти помагат. Затрудненията на една двойка в спалнята трябва първо да се споделят между двамата замесени. Ако не успеете да стигнете до същината на проблема, помислете дали да не се обърнете към секс терапевт, който не само ще ви помогне да разберете защо страдате от липса на секс, но и ще даде полезни съвети за разнообразяване на рутината.

►►► Виж тук 6 причини защо е добре да си "на сухо"!

2. Когато роднините на приятеля ти те ядосат.

Изглежда всяка втора жена се оплаква от своята свекърва, но съветът ни е да си мълчиш за това пред останалите, колкото е възможно по-дълго. Никога не знаеш коя част от думите ти ще стигне до приятеля или съпруга ти (а може просто да хване част от разговора, ако сте в една и съща стая), което да го озлоби към теб. Както ти е известно, хората обичат да бранят честта на семейството си.

И отново, оплакването ти относно „другото семейство“ не водят до разрешение на проблема. Да, изливането на гнева или разочарованието ще те накара да се почувстваш по-добре на момента, но съветите от приятели вероятно ще са почерпени от личния им опит. А той няма нищо общо с теб и твоята ситуация. Ако желаеш да изпуснеш малко пара, по-добре отиди да потренираш, след което се върни и поговори с партньора си, за да измислите разрешение, което не е повлияно от моментното ти състояние.

3. Когато партньорът ти разкрие сексуалната си фантазия.

В трети сезон от сериала „Приятели“ има цял епизод за това как Рос има сексуална фантазия с принцеса Лея от „Междузвездни войни“. Неговата приятелка, Рейчъл, има неблагоразумието да го сподели на друг човек от компанията им, след което всичко излиза извън контрол и всички научават. Най-нараненият в случая е Рос, който не само изпитва срам, но и гняв от случилото се.

Истината е, че сексуалните фантазии са тайна не само за останалите, но и за самите нас – трудно успяваме да признаем, че ги имаме и пред самите себе си, а какво остава да се престрашим да ги издадем на партньора си. Още по-лошо става, след като сме доверили нещо изключително лично, то да стане достояние на куп други хора. Пълен кошмар. Затова, ако толкова ти се говори с някого, запиши си час при секс терапевт.

Галерия: Най-добрите секс пози за тройка

Виж всички снимки

4. Когато някой от двама ви изневери.

Независимо дали става въпрос за емоционална или физическа афера (да, има разлика и да, двете са считани за изневяра), всеки фактор, допринесъл за кривването от правия път трябва да остане в тайна. Със сигурност ще ти се прииска да споделиш с някого и най-вероятно това ще е родител, но запомни, че това може непоправимо да промени отношението му към твоя партньор. И макар това да е добре в случаите, в които сте решили да с е разделяте, представи си колко ще е трудно, ако изберете да останете заедно.

Помисли си: ако майка ти знае, всеки път, когато се скарате, дори за дребни неща, с гаджето, тя ще има правото да ти припомни за аферата му. Дори конкретната ситуация да няма нищо общо с изневярата. (Плюс това, представи си отправения към него поглед, пълен с омраза, при всяко семейно събиране. Не-лов-ко.) Вместо това, говорете, говорете, говорете. Помежду си и с помощта на семеен терапевт. Важното е да създадете безопасно място, където да споделяте емоциите си и то със сигурност не е извън пределите на връзката ви.

►►► Виж тук 6 неща, които да не правиш ако ти изневеряват!

5. Когато един (или двамата) от вас преминава през нещо лично.

Звучи логично, но сме длъжни да го споменем. Ако партньорът ти сподели за нещо лично (член от семейството му е тежко болен, например) или минава през труден период (загубил е работата си), дръж си устата плътно затворена. Когато ти споделя подобни неща, той доказва, че ти има доверие. Постарай се да го оправдаеш, а не да се раздрънкаш като махленската клюкарка. Единственото, което можеш да направиш е да го изслушаш и да бъдеш колкото е възможно по-загрижена и разбираща.

6. Когато някой от вас направи финансова грешка.

Допускането на грешка е достатъчно срамна ситуация, но когато са замесени пари положението загрубява и става още по-лично и нежелателно за споделяне пред чужди хора. Недей да го обиждаш публично, като разказваш на всички каква абсурдна покупка е направил този месец. Когато говориш пред приятели си за това, изграждаш негативен образ на партньора си, което неминуемо ще повлияе за бъдещето им мнение към него.

7. Когато партньорът ти има неочаквана миризма/външен вид/ вкус на пениса.

Когато започнеш да се срещаш с някого, нормално и за двамата партньора е да споделят как изглежда тялото на другия. В крайна сметка, коя жена не обсъждала пикантни подробности около последния пич, с който се е забила. Но ако пичът е някой, с който потенциално би продължила взаимоотношения, препоръчваме ти да спреш с детайлите. Приятелките ти най-накрая ще се срещнат с него и той ще бъде потресен, ако знаеше какви си ги разправяла. Е, това не означава да не споделяш нищо – кратко (кратко!) описание на страхотните му сексуални способности няма да го засрами. Но ако има малък пенис, например, нещо, от което се срамува, недей да го раздрънкваш наляво-надясно.