7 неща, които да направиш, ако той ти изневерява

Разбрала си ужасната новина, че половинката ти изневерява - объркана си и не си сигурна, че можеш да продължиш. Но трябва.

 

Току-що си научила неприятната новина, че половинката ти изневерява. 

Това е нещо, от което всеки в стабилна връзка се страхува, а ето че сега се случва и на теб. Объркана си, сърцето ти тупти забързано, а душата те боли и не си сигурна, че можеш да продължиш. Но трябва.

Галерия: Хороскоп на мъжките изневери

Виж всички снимки

Има неща, които можеш да направиш – продуктивни и смислени – когато разбереш, че съпругът или приятелят ти те е предал и е преспал с друга. В такъв момент, когато си шокирана и не можеш да повярваш, трябва да направиш нещо, за да продължиш нататък.

Ето 7 стъпки, които да предприемеш, за да се справиш с тази ужасна ситуация:

1. Реши дали искаш да продължиш с него и заслужава ли връзката ви да бъде спасена.

Това ще отнеме известно време, след като осмислиш случилото се. Трябва да оцениш трезво и обективно какъв тип мъж е той и дали си заслужава да се бориш за любовта ви. Ако принципно не кръшка и това е било еднократен инцидент, тогава може би трябва да му дадеш още един шанс. Ако си признае или поне се извини искрено и явно съжалява, след като му кажеш, че си разбрала, опитай се да му простиш. Случва се всеки да кривне и ако е еднократно, може да се преживее.

Но ако го е правил и преди или е въртял сериозна афера с любовница, или пък не изглежда да съжалява особено, добре си помисли дали има смисъл да го търпиш.

►►► Виж тук 10 признака на мъжката изневяра!

2. Обсъдете го

Ако решиш да му простиш и да му дадеш втори шанс, трябва да говориш сериозно с него, за да разбереш какво е станало и защо. - Какви са чувствата му и какво мисли сега. Това може би ще е мъчително и болезнено, но е важно да го изслушаш. Както и той теб. Той трябва да разбере, че те е наранил и да прояви желание да ти даде време и пространство да се успокоиш.

3. Починете си един от друг

Може да ти се стори, че това би навредило, но дори кратко прекъсване на контактите със съпруга или приятеля ти след изневярата му, може да ви помогне да осмислите нещата и да решите какво да правите от тук нататък. Ако си спестиш болката и раздразнението от общуването с него, особено веднага след като си научила, ще ти прочисти главата и ще мислиш по-трезво.

►►► Виж тук какво си мислят жените за секса за една нощ!

4. Отидете при брачен съветник

Понякога единственият начин да обсъдите проблем с изневярата е да потърсите помощта на специалист, иначе дискусията може да ескалира до ужасен скандал, който няма да реши нищо, но ще си кажете неприятни неща. Ако има трето лице, двойките, които имат проблеми често успяват да обсъдят проблемите си без скандали и накрая да намерят решение.

Галерия: Хороскоп на най-големите недостатъци у мъжете

Виж всички снимки

5. Стигнете до корена на проблема

След месеци на разгорещени дискусии и терапия, където се изслушвате и говорите за чувствата си, би трябвало да стигнете до основната причина за изневярата му. Може би ти е бил ядосан за нещо, без да знаеш, и не е знаел как да действа. Или пък връзката ви е била на път да стане по-сериозна, той се е уплашил и изневярата му е знак, че се е видял обвързан с теб завинаги. След като стигнете до първопричината за прегрешението му, можете да започнете работата по избягването на подобни случки занапред.

6. Прости му и не го мисли повече

Създайте по-добра и нова връзка, която ви носи повече щастие и доверие. Ако искаш да продължиш с него, трябва да намериш сили и да му простиш и да му се довериш отново. Ако не можеш, тогава няма смисъл да продължавате с тази връзка. Прошката е избор. Вероятно след усилията, които сте положили да разрешите проблема и да се сдобрите, ще се разбирате много по-добре и ще имате много по-дълбока връзка. Това, от своя страна, ще засили любовта ви и ще ви сближи.

7. Ако не можеш да го преживееш, дори след месеци усилия, сложи край

Просто няма смисъл да си губиш времето и нервите и най-добре сложи край на връзката. Ако не можеш да му простиш и да му се довериш отново, недей да продължаваш да живееш в ярост и болка.