7 любовни съвета на Шарлот от „Сексът и градът“

Най-голямата оптимистка от всичките четири героини в сериала дава страхотни уроци за това как една жена не бива да се отказва от любовта.

 
 

Неоспорим факт е, че героините от „Сексът и градът“ са преживели многобройни фалове в любовта.

Въпреки всички спънки и разочарования, Шарлот Йорк (в ролята Кристин Дейвис) винаги оставаше ненадмината оптимистка. Не само това – тя е непоправимата романтичка в групата, винаги готова да окуражи приятелките си, дори в най-безнадеждните ситуации.

Галерия: Сара Джесика Паркър и oще 10 звезди от...

Виж всички снимки

Положителната нагласа на Шарлот съвсем не е резултат от постоянните й успехи в любовната сфера. Точно обратното! Романтичните взаимоотношения никога не са били лесни и безоблачни за момичета от „Сексът и градът“. Но Шарлот беше първата, която се омъжи, макар по-късно да се разведе, защото съпругът й не искаше деца.

Макар и опустошена, Шарлот не позволи на проваления брак да попречи на възгледите й за намиране на сродна душа. И правилно. Тя не само откри любовта отново, но краят на брака й доведе до началото на връзката й с адвоката по бракоразводното й дело, Хари Голдънблат.

Предлагаме ти да избършеш от прахта розовите си очила и да се вдъхновиш от любовните уроци, на които Шарлот Йорк ни научи в „Сексът и градът“.

1. Поемай рискове.

Дори срещата да е преминала по кошмарен начин, превръщайки се в негативно изживяване, не се отчайвай. Всички сме имали лоши срещи (ако ти не си, завиждаме ти най-искрено), но дори най-ужасяващите запознанства могат да ти помогнат да научиш нещо ново за мъжете или за себе си.

►►► Виж тук 10 факта за "Сексът и градът", за които не си подозирала

2. Не прекалявай с анализите.

Добре де, опитай се да не прекаляваш с анализите (знаем колко е трудно). Шарлот прекарваше повече време да мисли за позитивите в дадена връзка, отколкото в размисли какво може да се обърка.

3. Всички се чувстваме объркани.

Въпреки оптимистичната си гледна точка, Шарлот също е изпадала в моменти на бяс и отчаяние. (Спомняме си онзи момент, в който благоприличната Шарлот извика „По дяволите, просто искам някой да ме изчука. Ама наистина да ме изчука!“) Понякога любовта боли, примири се, изтръскай се и продължи напред.

►►► Виж тук 7 неща, за които Кари Брадшоу излъга в "Сексът и градът"

4. Раздялата не е провал.

Първият брак на Шарлот завърши с развод. Макар самата тя да определи за „провал“ разрушената си връзка, тя научи безценен урок от нея. Ако това не се беше случило, тя нямаше да открие любовта на живота си. Не знаем за теб, но за нас Шарлот и Хари бяха на сладката двойка в сериала.

5. Отстоявай вярванията си.

„Проклинам деня, в който си роден“, извика Шарлот на Тузаря във филма. Колкото спокойна и благоприлична да е тя, понякога й кипва достатъчно, за да избухне. А това не задължително признак на слабост. Понякога на човек му омръзва да прави компромиси, за да залепи счупени взаимоотношения. Има ситуации, в които е по-важно да отстояваш принципите и разбиранията си.

6. Любовта невинаги е романтична.

Въпреки че приемаше с отворено съзнание всяка следваща връзка (а тя имаше доста от тях – браво, момиче), Шарлот не забравяше да остава верен и любящ приятел. „Секс“ може и да е първата дума от заглавието на шоуто, но най-верните му фенове знаят, че фокусът върху приятелството е също толкова важен.

7. Очаквай неочакваното.

Може да звучи като клише, но любовта идва, когато най-малко я очакваш. Шарлот се беше впуснала в безкрайно търсене на Г-н Правилен, но така и не го намираше, докато не си пое дъх от постоянния „лов“.

Лесно е да се отчаеш, ако нещата на любовния фронт не се развиват според очакваното, но запомни, че зад всяка лоша среща и всеки Трей Макдугъл, те чака един Хари Голдънблат.