7 грим трика, които ще променят живота ти

Тези малки грим тайни могат драстично да променят рутинните ти навици за красота.

Тези малки грим тайни могат драстично да променят рутинните ти навици за красота.

Лак за коса вместо гел за вежди? Да, ще се изненадаш!

Топ решения за минималистичната ти грим визия, виж в галерията по-долу:

Галерия: Топ решения за минималистичната ти грим визия

Виж всички снимки

►►► Червилото и очната ти линия влияят на мнението му

Тези малки тайни, които ни издадоха гримьорите, могат драстично да променят начина ти на гримиране. И най-важното - ще си спестиш много (наистина много!) време. Чети и се учи!

1. Нанеси руж... на клепачите си!

Ако трябва бързо да освежиш лицето си с минимално количество средства, този трик е точно за теб! Когато имаш само спирала и руж под ръка, това е всъщност е всичко, от което се нуждаеш! Когато нанасяш розов или прасковен руж върху скулите на бузите си, не забравяй да минеш с четката клепачите и под веждите – това моментално ще отвори и освежи очите ти. Няма нужда от сенки!

2. Омекоти молива си със запалка

Този бърз трик от професионални гримьори ще ти бъде полезен, независимо какъв черен молив използваш. Нека запалката има вечно почетно място в твоята козметична чантичка! Преди да гримираш очите си, задръж сърцето за няколко секунди под открития огън от запалката - след това моливът ще стане още по-мек и можеш да го смесиш със сенките възможно най-лесно и незабележимо.

3. Нанеси коректор върху носа

Когато искаш да прикриеш сенките под очите с коректор, не забравяй за другите две проблемни зони - там, където завършват страниците на носа, и "моста" на носа (тоест частите, които са по-близо до ъглите на очите). Кожата на тези места често е с различен цвят, а малко коректор ще ти позволи дискретно да направиш общата си грим визия малко по-добра. Между другото, всички професионални гримьори го правят.

4. Лак за коса вместо гел за вежди

За да изглеждат веждите перфектно и сресани, изобщо не е необходимо да си купуващ специален гел или нещо друго. Просто си вземи четка, с която ще сресваш само веждите! Важно е да не я използваш за други цели. Напръскай четката с лак за коса и я прокарай бързо върху веждите си, докато изсъхне.

5. Използвай две основи

Този трик веднъж беше споделен от известната Лиза Елдридж, креативен директор за Lancome. И ние смятаме, че определено е брилянтен! Основното, което трябва да следваш е да използваш два тонални продукта за перфектен грим. Винаги един и същ нюанс! Трябва да имаш плътен тон, който да нанесеш добре върху проблемните зони - например около устата (кожата в тази област често се нуждае от корекция) или в областта на зачервявания по лицето. А вторият фон дьо тен, е добре да бъде лек флуид или серум, който да нанесеш в останалата част от повърхността на лицето, където не се изисква сериозна корекция. Тази тайна ще направи кожата ти да изглежда възможно най-естествена!

6. Матово овлажняващо червило

Ясно е, че матовите червила винаги са актуални но, за съжаление много от тях изсушават устните... Има много просто и приятно решение. Използвай любимото си овлажняващо червило, като нанесеш руж върху него с пухкава четка. Пудрата не е подходяща за тази цел, тя само ще „изяде“ цвета, но ружът ще изглежда перфектно - опитай.

via GIPHY

8. Бежов молив - основата на всичко!

База за сенки или фиксатор за червило - няма нужда да купуваш нищо допълнително, просто имай винаги под ръка един мек, бледобежов молив в несесера си. Можеш спокойно да обработиш с него целия си движещ клепач, преди да нанесе сенките отгоре - мазната основа на молива няма да им позволи да се размажат. Използвай същия молив като основа за устни - и червилото няма да се размаже.