7 грешки, които допускаш, оформяйки дупето

Не, нямаме предвид само клековете!

Не, нямаме предвид само клековете!

Напоследък често се озоваваш в стаята си, правейки клекове с надеждата да постигнеш формата на дупето на Бионсе. Вероятно преди дори си посещавала и фитнес залите с идеята да изградиш перфектната, правилна, кръгла форма, но има голям шанс да си допуснала куп грешки по пътя.

15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски фигури, виж в галерията по-долу:

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

►►► Най-добрите упражнения за стегнато и секси дупе

Спокойно, не си сама! Сега е малко трудно да се обърнеш към личен треньор, за да постигнеш целта си, но с помощта на нашите съвети би се справила доста успешно и сама в домашни условия.

Треньорът Дейвид Уинър разказва кои са грешките, които всеки допуска, опитвайки се да стегне и оформи глутеалните си мускули:

1. Не си фокусирана върху формата си

Да не се съсредоточиш върху формата си е една от основните причини да не успееш да постигнеш целта си. Уинър твърди, че когато става дума за трениране на дупето или опити за изграждане на по-стабилни мускули, формата и фокусирането са от решаващо значение. Затова, когато започнеш да правиш упражнения трябва да се увериш, че ги правиш правилно (позицията на тялото ти е правилна, начинът, по който изпълняваш упражненията също), за да получиш добър краен резултат.

2. Правиш само един или два вида упражнения

Трябва да разнообразяваш сериите. Не се задоволявай само с прости клекове. Разнообразявай и опитвай нови неща. Прави тренировките си забавни, вълнуващи и така няма да се отегчаваш бързо, а резултатите ще дойдат доста по-светкавично.

3. Не използваш достатъчно съпротива

Ако всичко започне да ти бъде много лесно… значи нещо не е наред. Дейвид казва, че ако наистина искаш да оформиш секси дупе, тогава трябва да си сигурна, че си готова да напуснеш зоната си на комфорт и да добавиш повече тежести, сила и съпротива към комплекса си упражнения.

4. Спазваш грешната диета

Ако мислиш, че защото тренираш усилено можеш да ядеш, каквото и колко си пожелаеш… е, грешиш! Винаги има значение с какво, кога и колко се храниш. Дейвид Уинър казва, че за да изградиш желаните мускули и да изгориш мазнините, трябва да спазваш здравословна диета, която е наситена със зеленчуци, протеини и добри мазнини.

Храни и напитки с най-много празни калории, виж в галерията долу:

Галерия: Храни и напитки с най-много празни калории

Виж всички снимки

►►► Оформи бедрата и дупето си в домашни условия

5. Целите ти не са реалистични

Постави си цели, които са реалистични и могат да бъдат постигнати. В противен случай няма да имаш никакъв стимул, когато знаеш, че даваш всичко от себе си, а насреща не виждаш резултат. Когато си поставиш цел, която можеш да постигнеш – това те мотивира още повече. А когато резултатът е налице, ще имаш желание да си поставиш следваща, по-висока цел, която да постигнеш, след това още по-висока и т.н.

6. Правиш прекалено много кардио

За да изградиш здрава мускулатура, трябва да включиш силовата тренировка в програмата си. Затова най-добрият вариант е да ги комбинираш и/или редуваш.

7. Пропускаш дните за почивка

Няма значение колко бързо искаш да постигнеш резултати. Много важна част от тренировката е почивката! Трябва да не прекаляваш и всичко да е умерено. Глутеалните мускули са доста голям група и затова имат нужда от време, в което да се възстановят и стягането да стане видимо.