7 факта за пениса, които ще те удивят

Той е наистина гъвкав, спермата се изстрелва с 45 км в час и още любопитни факти за мъжкото достойнство, за които не си подозирала.

 
 

Смяташ пенисите за учудващите, митични създания, които понякога те удивляват, друг път разсмиват, но основно носят удоволствие и (понякога) оргазми?

Ние също. Но за да ги опознаеш още по-добре, предлагаме ти да прочетеш няколко интересни факта за мъжките полови органи, които не са чак толкова широко известни. Кой знае, може и да ти влязат в употреба.

 
 

Смяташ пенисите за учудващите, митични създания, които понякога те удивляват, друг път разсмиват, но основно носят удоволствие и (понякога) оргазми?

Ние също. Но за да ги опознаеш още по-добре, предлагаме ти да прочетеш няколко интересни факта за мъжките полови органи, които не са чак толкова широко известни. Кой знае, може и да ти влязат в употреба.

Галерия: 5 пози, които са още по-хубави с фитнес...

Виж всички снимки

1. Пенисите са наистина гъвкави.

Те се огъват във формата на бумеранг по време на секс в мисионерската поза. Сериозно! Учените от холандската болница „Грьонинген“ провели проучване през 1999 г., при което снимали с ядрено-магнитен резонанс двойки, правещи секс. Точно тогава установили (предполагаме с огромна изненада), че пенисите на мъжете се огъвали като бумеранг, докато прониквали във вагините на жените.

►►► Виж тук 9 стресиращи факта в това да имаш пенис

2. Добре поддържаните са по-привлекателни за жените от големите.

Множество проучвания показват, че изтърканият стереотип за мъжа с огромен пенис и брилянтното му представяне в леглото, е много, много грешен. Оказва се, че повечето хетеросексуални жени не смятат големината за основно качество. Чистият (и най-вече добре поддържан) пенис е на почит. Учените установили, че добре подрязаната растителност се котира по-високо от размера.

3. Спермата се изстрелва с 45 км в час.

Вярно е. В момента на еякулацията, спермата се впуска смело с 45 км в час. Скоростта се забавя, когато семенната течност влезе във вагината, което означава, че ще й трябват няколко минути, за да стигне до матката.

4. Размерът на пениса не определя доброто или лошото качество на сексуалния акт.

Размерът няма значение, бла-бла-бла, чували сме го хиляди пъти. Но сега сериозно. Удоволствието, което получаваш по време на сексуалния акт не зависи от големината на един орган, който прониква във вагината ти. Други фактори: привързаност, поза, ритъм и други, имат решаващо значение накрая. Противно на общоприетото, дебелината на пениса е доста по-важна от дължината му. Една от причините е, че по-дебелата главичка на пениса служи за чудесен стимулатор на клитора.

Галерия: 5 задоволителни пози, ако партньорът ти е с...

Виж всички снимки

5. Малките пениси увеличават с повече сантиметри размера си в еректирало състояние, отколкото големите.

Изследването на института „Кинси“ показва, че по-малките по размер пениси в състояние на покой нарастват с повече сантиметри по време на ерекция, отколкото по големите. Например, малкият пенис увеличава размера си с една трета при ерекция, а големият може почти да не промени размера си по време на възбуда.

►►► 7 неща, които да знаеш, ако му е много малък

6. Обрязването е най-популярната хирургическа интервенция в глобален мащаб.

Процедурата е спорна, но каквито и да са причините на един мъж да се обреже (религиозна, медицинска и др.), това е най-често провежданата хирургическа операция в света. Двама на всеки 10 мъже във Великобритания са обрязани. Същото се отнася за тези в Европа и Южна Америка. В Щатите, Канада, Западна Африка и Нова Зеландия, осем от 10 лягат под скалпела.

7. Обрязаните мъже е по-малко вероятно да се заразят с ХИВ.

Преимуществата и недостатъците на обрязването са повод за много спорове, но един от плюсовете е неоспорим. Множество проучвания показват, че обрязаните мъже имат 60% по-нисък риск за заразяване с ХИВ. Те също са по-защитени от прихващане на генитален херпес. (Само да напомним, че това не е оправдание за мъжете без кожа около пениса да правят секс без презерватив.)