6 задължителни продукта за антицелулитната ти диета

Да се отървеш от "портокаловата кожа" не е толкова лесно. Според статистиката всяко второ момиче на планетата се е сблъсквало и се опитва да се справи с проблема с целулита. Подбрахме няколко продукта, които да ти помогнат (ако изобщо се притесняваш от този проблем, разбира се).

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Портокали

Портокалите са не само вкусни, но и чудесни за борба с несъвършенствата на тялото. Те съдържат голямо количество витамин С, както и биофлавоноиди, които подобряват кръвообращението и коригират водния дисбаланс в клетките, който може да доведе до развитие на целулит.

Сок от червена боровинка

Ако намериш натурален сок от червена боровинка без добавки и захар, считай, че всички проблеми с фигурата ти вече са решени. Той, подобно на целината, е най-добрият приятел на отслабването: малко калории, добър вкус и много витамини, които подобряват функционирането на тялото.

Чесън

Чесънът помага за понижаване нивата на холестерола в кръвта, както и за укрепване на имунната система, тъй като е естествен антибиотик. Освен това подобрява кръвообращението, което помага на тялото да изхвърли по-бързо токсините и да се бори с целулита.

Бразилски орех

Едно зърно от тази ядка съдържа много полезни вещества: калций, магнезий, желязо, мед, омега 3 и 6, фосфор, рибофлавин, флавоноиди, холин, различни аминокиселини и витамини. Бразилските орехи намаляват нивата на холестерола, а също така нормализират нивата на кръвната захар, борят се с умората, подобряват метаболизма, укрепват имунитета и, разбира се, се борят с целулита.

Вълшебната зелена напитка, която прави чудеса с теб и тялото ти

Вижте повече

Вълшебната зелена напитка, която прави чудеса с теб и тялото ти

Със сигурност вече си чувала за чая от Матча, нали? Здравословната японска напитка набира все по-голяма популярност през последните години. И то с право!

Вода

Няма нищо по-добро за борбата с целулита от водата. Насища клетките с влага и изхвърля токсините от тялото. Пий един и половина до два литра на ден и стани горд собственик на перфектна кожа без целулит.

Аспержи

Аспержите са противовъзпалителни, с ниско съдържание на калории и са чудесни за детоксикираща диета. Аспержите стимулират кръвообращението, като по този начин ускоряват процеса на премахване на токсините от тялото, които водят до целулит.

Доказани методи за борба с целулита

Вижте повече

Доказани методи за борба с целулита

Никога не бива да се срамуваш от тялото си, чуваш ли, прекрасно, cosmo момиче?! Имаш целулит, акнеични пъпки... леко коремче от стрес... Все неща, които всички...