6 упражнения за по-добър секс (пробвай ги!)

Можем да изредим различни причини, за да започнем деня си с упражнения - бодрост, сила, стегнато тяло... Бонусът е страхотен секс!

 
 

Можем да изредим различни причини, за да започнем деня си с упражнения - бодрост, сила, стегнато тяло... Бонусът е страхотен секс!

Добави тези 6 упражнения към тренировката си и резултатът няма да закъснее! 

Галерия: Кои зодии са обсебени от секса

Виж всички снимки

1. Мост на рамене

Това упражнение развива гъвкавостта на бедрата и укрепва седалищните мускули. И двете участват в по-голяма част от секс позите. 

Легни по гръб, сгъни коленете си, а ръцете изпъни нагоре. Бавно повдъгни таза и бедрата си, колкото е възможно по-високо. Върни се в изходна позиция. Направи 30 повторения.

2. Клек с разтворени крака

Ако искаш страхотен секс, трябва да укрешиш вътрешната част на бедрата. Така в твоя арсенал ще се включат нови пози! Здравата вътрешна част на бедрата означава, че ще може да ги правиш без проблем, когато се наложи, например, да обхванеш здраво с краката си талияна на партньора. В допълнение това упражнение подобрява кръвообръщението на тазовите органи, закръгля задните части и прави краката ти по-стегнати.

Изправи се и разтвори краката си под ъгъл 45 градуса. Постави ръцете си в горната част на бедрата със свити лакти. С изправен гръб бавно клекни надолу до положение, в което бедрата ти са успоредно на пода. В този момент ще усетиш напрежение, след което се изправи бавно с натиск в петите. Повтори 10-15 пъти.

►►►6 амбициозни секс пози за най-гъвкавите

3. Планк

Старият добър планк ще укрепи дълбоките коремни мускули и ще ускори и нормализира метаболизма в организма. 

в легнала позиция с лице към пода се повдигни на ръцете си, които са на широчината на раменете. Важно е да поддържаш права линия на тялото си без чупки и  без да усещаш напрежение в кръста. Задръж в това положение - започни от 10-15 секунди и постепенно увеличавай времето.

4. Кръгови движения на тялото

Подобрява координацията, кръвообръщението в тазовите органи и може да "събуди" либидото ти. Принципът на кръговите движения е известен ан всички, така че няма смисъл да го описваме. Накратко - краката са с разкрач на широчината на раменете. Ръцете са поставени на бедрата. Започни да правиш кръгови движения с таза си, след това направи същото, но в обратна посока. 

Галерия: 25 храни, които ще увеличат сексуалното желание

Виж всички снимки

5. Йога поза - кобра

Друга гаранция за отличен секс е повишената гъвкавост на гръбначния стълб. 

Първоначална позиция - легни с лице към земята, брадичката е допряна до пода, краката и ръцете са опънати. Бавно изтегли тялото си напред, като изправяш главата си и горната част, избутвайки се нагоре с длани. След като достигнеш горната позиция, остани 10-20 секунди, като не забравяй да дишаш. Бавно се върни в начална позиция. 

6. Упражненията на Кегел

Предполагаше, че ще са тук, нали? Укрепването на мускулите на тазовото дъно с помощта на специални вагинални топкистимулира кръвообръщението към влагалището, повишава неговата чувствителност и  развива нервните рецептори. За тренировка може да използваш вагинални топки с различен дизайн.