6 упражнения, предпазващи от подуване на очите

Очите ти подути ли са? Прави тези 6 упражнения преди лягане и със сигурност ще забравиш за проблема.

 
 

Очите ти подути ли са? Прави тези 6 упражнения преди лягане и със сигурност ще забравиш за проблема.​

Дори да се ограничиш с течностите преди лягане, сутринта виждаш нещо, което никак не искаш в огледалото?

20 начина за гримиране на очите, виж в галерията долу:

Галерия: 20 начина за гримиране на очите

Виж всички снимки

►►► Премахни грима си правилно и пощади кожата си

Опитай тези упражнения преди лягане и няма да повярваш колко бързо резултатите ще бъдат налице!

Основната причина за "необяснимите" отоци по лицето е остеохондрозата на шийните прешлени. В тази област артериите и вените са притиснати, което пречи на нормалното кръвообращение, застой и подуване на тъканите. Опитвайки се да подобри притока на кръв към мозъка, тялото ти прави опити да повиши налягането, което допълнително влошава отока. И така, спасявайки лицето си, трябва да поработиш с гърба и врата.

Раздвижи раменете си

Застани изправена, брадичката трябва да бъде успоредно на пода, краката на ширината на раменете. Раздвижи и завърти енергично раменете си: 10 пъти напред, 10 пъти назад, след това 10 пъти в различни посоки. Почини 30 секунди и направете още 2 серии.

Извий гръбначния си стълб

Седейки на стол или на пода, изведи раменете си напред, доколкото можеш. Задръж в това положение за 10-15 секунди и след това се отпусни. Сега върни раменете си назад, доколкото е възможно, опитвайки се да постогнеш ефекта :двете лопатки да се докоснат". Задръж в точката на най-голямото напрежение, изчакай 10-15 секунди и след това се отпусни. Повтори 20 пъти във всяка посока, като не забравяш да дишате дълбоко и редовно.

Масажирай врата си

Постави дланта на дясната си ръка върху основата на врата отдясно, отляво "хвани" зоната на плешките. Напрягайки мускулите, плъзни пръстите си от врата към раменете. Повтори 30 пъти.

Куче-котка

Застани на четири крака, с ръце под раменете, свити крака в коленете на 90 градуса. Извий гърба си нагоре, без да движиш ръцете и краката си, след което се наведи надолу. Повтори пълния цикъл 20 пъти.

Разтягане на врата

Наклони главата си последователно към дясното и лявото рамо, опитвайки се да докоснеш ухото си до рамото. Не вдигай раменете си! Задачата е да се постигне максимално напрежение на шийните мускули. Повтори 10 пъти във всяка посока. Сега направи същото, опитвайки се да докоснеш рамото си с брадичката.

Издърпване на ръцете

Изпъни дясната си ръка встрани и наклони главата си в обратна посока. Протегни се с всички сили! Повтори 10 пъти във всяка посока.