6 тайни, които научаваш от една целувка

Още от първата целувка можеш да разбереш много неща... ето и 6-те, които избрахме да ти споделим

 

Още от първата целувка можеш да разбереш много неща... ето и 6-те, които избрахме да ти споделим.

Според Даниел Кам това е най-добрият химически тест на природата. „Можеш да използваш информацията, кодирана в целувките, за да разбереш много за партньора си“, казва Шерил Киршенбаум, автор на „Науката на целувките“. Ето какво да търсиш.

Какво възбужда всяка зодия, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какво възбужда всяка зодия

Виж всички снимки

►►► Мъжката целувка ще ти разкаже всичко

От първата целувка ще разбереш…

Дали ще има следваща целувка в бъдеще

По време на целуването нивото на хормона на приятните усещания – допамин, се увеличава много. Но ако не си особено развълнувана, когато спреш да си поемеш въздух, то може и да не е толкова височко и вероятно между вас няма химия.

Колко се грижи за собственото си благосъстояние

Всеки човек има собствен дъх в устата. Той се определя от това какво яде, гените, дали си мие зъбите и общото здравословно състояние, казва Джъстин Гарсия от института Kinsey в Университета на Индиана. Признаци, че много не се грижи за себе си: плътна слюнка (дехидратация) и дъх на пепел (пушач).

Какъв ще бъде сексът

Целувката може да покаже колко е внимателен партньорът, казва Гарсия. Ако някой започне бавно и отделя внимание на всяка част от устата ти показва, че вероятно обича форплея и се старае да те задоволи. Ако обаче веднага си вкара целия език в устата ти, вероятно е егоистичен в леглото.

От дългосрочно вплитане на устните ще разбереш…

Какво казва зодията ти за начина, по който се целуваш, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какво казва зодията ти за начина, по който...

Виж всички снимки

►►► 8 мъже за първата целувка с любимата жена 

Настроението му в момента

Ако е просто бърза целувка, а не продължителна, може би партньорът ти е уморен и/или стресиран. Докато една смайваща бавна и сладка целувка, която ще те накара да забравиш всичко означава, че е щастлив, спокоен и мисли за теб от часове.

Състоянието на връзката ви

„Понякога целувката между партньорите е индикатор за това колко са близки те“, обяснява Гарсия. Ако не сте се целували отдавна, може би е добре да заемеш по-проактивна позиция във връзката. Ако днес сте се целували осем пъти, всичко ви е наред.

Вероятността да получиш оргазъм

При целуването могат да се обменят малко количество полови хормони, особено тестостерон от него към теб, което може да засили либидото ти, казва Киршенбаум. Други проучвания показват, че жените е по-вероятно да получат оргазъм, ако е имало дълбоки целувки.