6 съвета за повече щастие по празниците

Как да си щастлива на Нова година? Не ти трябва много. Просто послушай нашите 6 съвета за щастие.

 
 

Веселото настроение по празниците не се включва с натискането на бутон!

Къде и как ще прекарат новогодишната нощ зодиакалните знаци: разбери от галерията долу

Галерия: Къде и как ще прекарат новогодишната нощ зодиакалните...

Виж всички снимки

►►►5 секс сценария за новогодишната нощ

Да не би да не си в празнично настроение? – Нормално е да се вкиснеш по празниците, с всичкото това прекалено ядене, харчене и липса на нормална комуникация. Според специалистите много хора се опитват да са весели по празниците и да ги запомнят като щастливо време, но отговорностите и проблемите често скапват всичко.

Въпреки това има няколко прости начина да се предпазиш от стреса и лошото настроение и да не си разваляш празниците.

►►►Твоят годишен хороскоп за 2021 г.

1. Бъди благодарна

Дори когато си уморена и семейните драми ти идват в повече, има много неща, за които да си благодарна. Отдели си време да напишеш всички хора, изживявания и неща, за които си благодарна и да кажеш на всички хора, които имат принос за това, какво означават те за теб.

2. Купувай по-малко и прекарвай повече време с близките си
Чувала си, че парите не могат да ти купят любов. Това е валидно особено по празниците, когато времето с близките хора е по-важно от подаръците. Когато си на смъртния си одър, никой няма да те помни с това на кого какво си подарила, а с това как си обичала хората.

Затова по време на празниците седни с близките си, гледай ги в очите и ги слушай със сърцето си.

3. Без скандали по празниците, моля!

Обикновено по коледните празници се събират много роднини. Колкото и да си изкушена, сега не е моментът да се караш с тях. Премълчавай си някои неща и не забравяй, че си напълно способна да контролираш действията и думите си. Ако усетиш, че си на път да избухнеш, иди в банята и си наплискай лицето със студена вода. Другият вариант е да си поемеш дълбоко дъх три пъти и да се запиташ дали ще си спомняш след 5 години за това, което те е раздразнило сега. Ако отговорът е „не“, просто не подхващай темата.

4. Изпий един горещ горещ шоколад
Доктор Алън Хирш, невролог, твърди, че е доказано, че ароматът и някои вещества в шоколада имат способността да подобряват настроението.

5. Изпрати хартиени картички на приятелите си
Проучване на университета „Пен Стейт“ установи, че хората много се радват на истински хартиени картички за празниците. Участниците в проучването са казали, че са получили средно между 5 и 10 картички от близки приятели и роднини и по още няколко от по-далечни приятели, които не са виждали повече от година. Удоволствието от получаването на картички, обаче, е едно и също, независимо кой е подателят.

6. Направи добро
Проучванията показват, че участието в доброволчески акции за хора в неравностойно положение намалява стреса и депресията и създава чувство на радост.

Ако не знаеш какво да направиш, се запитай какво обичаш да правиш. Ако обичаш децата – събери играчки и ги занеси в някой дом за деца. Ако обичаш да готвиш, проучи къде има акции за събиране на хранителни дарения или кухните за бедни в града си. Ще ти е трудно да се тормозиш за дреболии, когато видиш хората, които не знаят от къде ще дойде следващото им ядене.