6 съвета за ефикасен детокс

Да, клише е, но, за да се почувстваш по-добре в тялото си не е нужно да платиш куп пари за скъпи храни и напитки, които обещават незабавен и лесен детокс за организма ти.

 
 

Да, клише е, но, за да се почувстваш по-добре в тялото си не е нужно да платиш куп пари за скъпи храни и напитки, които обещават незабавен и лесен детокс за организма ти.

Ето няколко прости начина да постигнеш и осигуриш по-здравословна среда за организма си без да се изисква сериозна финансова инвестиция.

23 изненадващи храни, които свалят килограми, виж в галерията по-долу:

Галерия: 23 изненадващи храни, които свалят килограми

Виж всички снимки

►►► 5 мита за метаболизма, които могат да ти навредят

1. Яж по-малко захар

Както и мед, и заместители. За придаване на сладост на закуската ти, избери черен шоколад или плодове. Канелата е идеална за добавка към кафето или сладкиша.

2. Пий вода

Мнозина не обичат да пият, съответно и не пият много вода, но това е наистина важно. Започни сутринта си с чаша вода (а още по-добре е ако я комбинираш и със сока на половин лимон). Така едновременно ще пречистиш и черния си дроб.

3. Спортувай редовно

Редовното спортува е вид форма на здравословен и естествен детокс, който подобрява кръвообращението. Ако нямаш възможността всеки ден да си правиш добра тренировка, поне се изкачи и слез няколко пъти по стълбите или научи някоя нова йога поза, или просто се движи повече.

4. Пий чай

Той е богат на антиоксиданти и насища организма с течности, а това е важно!

Зеленчуците, които всъщност не са толкова полезни за теб, виж в галерията по-долу:

Галерия: Зеленчуците, които всъщност не са толкова полезни за...

Виж всички снимки

►►► Отърви се от нощните борби със съня!

5. Яж повече плодове и зеленчуци

Те са много полезни за пречистването на организма. Опитай да внесеш пълнозърнести храни в менюто си, бобови растения, ядки и други.

6. Осигури си повече време за сън

Сигурни сме, че си от отбора на тези, които нямат достатъчно време, за да се наспят добре. Но пълноценният сън е много важен за цялостното здравословно състояние на тялото и организма. Опитай се да не използваш дигиталните си устройства поне два часа преди лягане и си лягай сравнително по едно и също време всяка вечер (ако е възможно, разбира се). Резултатите няма да закъснеят!