6 причини защо е добре да си „на сухо“

Когато не си правила секс от дълго време си мислиш, че никога няма да усетиш мъжка ласка отново. Но този уж мрачен период има и своите позитиви.

 
 

Не си правила секс от месеци или... години? Не се отчайвай, защото „сухият“ период има и своите положителни страни.

Вместо да се чудиш дали не си се превърнала отново в девственица или там долу не са се появили паяжини, погледни на липсата на секс откъм веселата гледна точка. Дори да не е по твой избор, целомъдрието носи своите плюсове.

Галерия: Подходящи секс пози според хороскопа ти

Виж всички снимки

1. Сега имаш шанс да се погрижиш за сексуалното си здраве.

Макар сексът да е страхотно изживяване, той може да те остави с нещо повече от блясък в очите. Лекарите предупреждават, че в последните години сексуално предаваните болести са се увеличили сериозно, особено във възрастовата граница между 16 и 24 години. Щом не си правила секс от дълго време, имаш възможността да си направиш пълни изследвания, за да си сигурна, че медицинското ти досие скърца от чистота. Малко информация – на хламидията и гонореята им трябват две седмици, за да дадат положителни резултати на тестовете и един месец на сифилис и HIV.

►►► Виж тук 5 грешки, които допускаш при мастурбирането!

2. Няма нужда да се тревожиш за нежелана бременност.

За някои жени рискът от бременност създава голям стрес за организма. А колкото по-малко стрес, толкова по добре! Колкото и комично да звучи, целомъдрието е най-сигурната форма на контрацепция. Точка по въпроса.

3. Можеш да си доставяш удоволствие сама.

Както е известно, сексът има някои неоспорими ползи за организма ти. Когато го практикуваш редовно, той подобрява работата на сърцето, намалява кръвното налягане, освобождава стреса, подобрява съня... списъкът е дълъг. Но не се нуждаеш от партньор, за да пожънеш успешно всичките ползи от добрите оргазми. Мастурбацията е идеален начин да опознаеш тялото си и да подобриш тялото си. Освен че след оргазъм, който си предизвикала сама, ще заспиш сладко-сладко, ще разбереш какво ти харесва и какво не, което от своя страна ще повиши сексуалното ти самочувствие. А това ще ти бъде от огромна полза, когато намериш партньор.

Галерия: Идеалните секс пози, за да си доставиш удоволствие...

Виж всички снимки

4. Имаш повече време за приятелите си.

Всички обичаме секса, затова предпочитаме да му се отдаваме често и по много, когато имаме постоянен партньор. Социалните контакти страдат от това. Скорошно проучване, включващо 1500 възрастни души показва красноречиви резултати – участниците с по-широк кръг от приятели имали с 20% по-голяма продължителност на живота от останалите. Изводът: когато си нямаш другарче за секс, обръщай повече внимание на обикновените си другарчета.

5. Можеш да пренебрегнеш поддръжката на интимното окосмяване (ако искаш).

Някои жени предпочитат да оставят окосмяването си да избуява както е отредила природата, но други прилагат стриктна поддръжка с точност на немски генерал. Ако си от втория тип, сигурно ще ти дойде добре за известно време да спреш с кола-маската, бръсненето и мазането с депилатоарни кремчета. Нека не забравяме и факта, че окосмяването там расте с причина – да защитават деликатната кожа и да предпазват вагината от инфекции. Използвай времето без секс, за да определиш как се чувстваш най-добре, а и защо да не спестиш някой и друг лев от ходене на кола-маска.

►►► Виж тук 8 различни стила кола маска и коя да избереш!

6. Дали правиш секс или не е въпрос на гледна точка.

Макар да си едва ли не притисната от мнението, че трябва да правиш секс, защото това е „нормално“, по този въпрос няма как нещо да е нормално или не. Сексуалният апетит е относително понятие, някои хора са пристрастени към него, а около 1% от населението е асексуално, тоест не изпитва никакво желание да се занимава със сексуални дейности. Важното е да правиш това, което искаш и ако в момента е да гледаш сериали на дивана, вместо да дивееш в леглото, направи го.