6 неочаквани разходи за твоята сватба

Има разходи, които не предолагаш, че съществуват!

 
 

Разходите по една сватба не са това, което си изчизлила в началото... Виж кои важни разходи не си придвидила и не трябва да изпускаш когато теглиш крайната сметка!

Галерия: Най-горещите тенденци в сватбените прически

Виж всички снимки

Поправка на сватбената рокля и костюма

Булките почти винаги си купуват рокля отрано, но до сватбения ден момичето може да отслабне или да качи някой килограм. Затова и често се налага бързо да се преправи роклята, за да изглежда булката идеално на големия ден! Заслужава си отрано да се замислиш за тази част от разходите и да отделиш необходима сума.

Сoffee break

По наши спомени много сватби са започвали по изгрев слънце, а са свършвали далеч след полунощ. При това най-главната, а и в някои случаи и единствената трапеза, е тържественият обяд. А с какво се хранят преди това? В суетнята около сватбата много хора съвсем забравят да помислят за междинни закуски и други хранения. Естествено, сега можеш да си запишеш в твоя спиък със задачи да купиш плодове, сандвичи, минерална вода и други леки храни за себе си и гостите!

Паркиране

Не на всички паркинги на територията на гражданското е предвиден безплатен престой за автомобили. За да избегнете непредвидени и неприятни ситуации, по-добре предварително проучете този момент. А още по-добре е да поверите въпроса на организаторите на мероприятието – нека те се уговарят с администрацията на гражданското и ресторанта за парко-местата и възможното заплащане.

Чадъри, одеяла и други аксесoари против лошо време

Времето често ни смайва!

Даже и в най-горещия юлски ден може неочаквано да се изсипе проливен дъжд или да задуха силен вятър. За да не хванат неприятните обстоятелства младоженците и гостите неподготвени, си заслужава предварително да се стегне целият необходим инвентар, в зависимост от сезона.

Галерия: Романтичен сватбен маникюр

Виж всички снимки

Отделно меню за алергичните

Ние толкова се стараем да измислим най-вкусното меню от сложни ястия и редки продукти, че старанията ни могат да останат напразни, ако някой от гостите се окаже алергичен, вегетарианец или още нещо такова, свързано с ограничение в храненето. За да не остане никой гладен и недоволен в деня на сватбата, би било добре да включиш в празничното си меню няколко алтернативни ястия.

Бакшиш

Когато ти се струва, че всички сметки са платени, не се радвай предварително! Фотографи и видеооператори, водещи на празника, музиканти, флористи и шофьори – не са главни, но са важни играчи на сватбеното поле. Да ги оставяш на заден план означава да признаеш тяхната непрофесионалност. Всеки от тях очаква благодарност за труда и старанието! Затова, например, 15-20% отгоре на целия бюджет по неписано правило е именно за такива пасивни участници в сватбените тържества. Не забравяй за това, за да не попаднеш в неприятно положение.