6 неверни мита за хората, които тренират

Те не са скучни индивиди, които винаги отказват парче пица и чаша вино.

 
 

Само защото обичат да тренират, не означава, че мразят забавленията (и въглехидратите).

 

Хората, които всеки ден са във фитнеса, карат колело, тичат и не минава уикенд без да направят преход в планината не са такива пуритани, каквито изглеждат. Развенчаване най-разпространените митове за любителите на спорта... и призоваваме да тренираш по-често.

Галерия: Как тренират звездите

Виж всички снимки

Мит No. 1: Те са скучни

Само защото обичат да се потят (и понякога основната им тренировка е в петък вечер), не означава, че мразят да купонясват или (уау) пият алкохол. Да, има някои фитнес фанатици, които не биха докоснали чаша вино и с пръчка, но това правило не е валидно за всички спортуващи. Истината е, че доста от тях дори тренират по-усилено, за да могат да си позволят да пият повече, без калориите от алкохола да оставят сериозна следа върху дупетата им. Да не говорим, че добре тренираните крака и сърце им позволяват да танцуват повече и да не се изморяват толкова бързо.

►►► Виж тук 6 храни, които ядат щастливите жени!

Мит No. 2: Те обичат да осъждат тези, които не спортуват

Честно, на активно трениращите не им пука дали ти си яла пица за обяд и вечеря (и закуска) и не си стъпвала във фитнеса от месеци. Те не осъждат какво и колко си хапват и спортуват останалите. Те няма да направят същия избор, но няма да те винаят за твоя. Все пак, това си е твоето тяло и си свободна да правиш каквото си поискаш с него. Моля, недей да предполагаш, че спортуващите хора винаги са готови да ти изнесат лекция за вредите от белия хляб или как се правят правилно клекове.

Мит No. 3: Те ВИНАГИ са мотивирани

Дори на най-отдадените почитатели на фитнеса им се налага да се отлепят от дивана, да си облекат екипировката и да отидат да тренират. Но те си повтарят колко прекрасно ще се чувстват след това – ето къде е разковничето към уж вечната им мотивираност. А понякога се случва да пропуснат тренировка, но не се чувстват гузни, защото знаят, че животът не е само фитнес.

Галерия: Най-секси футболистите на Европейското първенство по футбол

Виж всички снимки

Мит No. 4: Те са ужасни с хвалбите за постиженията си в социалните мрежи

Вярвай им, когато кажат, че те също мразят хората, които се хвалят със спортните си постижения. Да, те обичат мотивиращи мисли и надъхваща музика за тренировка, но няма да видиш стената им осеяна с подобни дразнещи публикации. И дори да не започваме да говорим за онези хора, които „случайно“ се отбелязват, когато са във фитнеса или показват изтичаните километри – на спортуващите не им пука за тях (и теб не бива да те интересуват също).

►►► Виж тук 8 изненадващи фактора, заради които преяждаш!

Мит No. 5: Те ядат само салати и протеин

Моля те, недей да бъдеш толкова изненадана, когато следващия път твоята спортуваща активно приятелка си поръча в ресторанта мазен бургер с цяла порция пържени картофки. Не, тя не го прави, за да докаже, че такива като нея също могат да се хранят нездравословно. Просто наистина обича вкусните калорични бомби и не се чувства гадно след това. Нито пък се нуждае от одобрителния ти поглед, че най-накрая ядат като „нормалните“ хора. Разбира се, в повечето случаи тя и останалите като нея си избират здравословни храни, защото знаят как пресните зеленчуци, просото и киноата ги карат да се чувстват (силни, здрави и енергизирани).

Мит No. 6: Всички ИСКАТ да отслабнат

Това вероятно е най-дразнещият мит от всички. Да, спортуващите искат да видят резултатите от положените с пот на челото (и други части от тялото) усилия. Но не всеки редовен посетител във фитнеса мрази тялото си и иска да бъде по-слаб. Дори обратното – спортните натури обичат телата си искат да се грижат за тях по възможно най-добрия начин. Или имат генетична обремененост – сърдечни проблеми в семейството, които искат да избегнат на всяка цена. Или има харесва идеята, че могат да нарпавят повече лицеви опори, отколкото са успявали преди 2 месеца. Причините за честите тренировки са най-разнообразни и далеч не се ограничават единствено с мечтата за слаба фигура. Защото преимуществата от спорта са много повече от това.