6 начина да получиш каквото искаш от секса

И то без да разстройваш или критикуваш партньора си.

 
 

Всички знаем, че комуникацията с партньора трябва да е на високо ниво, но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Особено ако става въпрос за секс.

Всички искаме да сме отворени и да опитваме това, което ни харесва в това отношение, но намесят ли се чувствата на човека до нас, нещата се усложняват.

Дори да имаш невероятен сексуален живот, намираш за трудно да си поискаш нови изживявания. Притесняваш се, че партньорът ти ще приеме предложенията ти като критика към представянето му. Балансът е труден, защото сексът е много интимно занимание и всеки човек на тази земя е чувствителен по темата.

Галерия: 5 креативни пози за секс в хотела

Виж всички снимки

Но помисли за това: ти заслужаваш най-доброто и не бива да се срамуваш да си го поискаш. Жените често се притесняват да кажат какво искат в леглото и причините за това са две. Първо, обществото им е наложило да се чувстват неудобно, когато споделят сексуалните си желания (дори пред себе си, а какво остава за партньора им). Общоприето е, че ако жените са твърде сексуални и са „хищни“ за нов тип ласки, то те са мръсници. И второ, на тях им е трудно да преценят какво точно им харесва, а още повече – да го комуникират с партньора си. А това е огромен проблем.

Ето няколко начина да отстояваш правата си в спалнята, без да нараняваш любимия.

1. Запомни, че заслужаваш сексуално удовлетворение.

Запомни, че сексът не опира само до това да задоволиш желанията на партньора си. Твоите също трябва да бъдат посрещнати с необходимото внимание. Като правило, жените са по-пасивни в леглото, но сексът е нещо, в което участват и е редно да се чувстват добре през цялото време. И само ти знаеш какво ти доставя удоволствие. Когато изпиташ моменти на притеснение, припомни си, че имаш право на върховни изживявания, а любимият ти е готов да ти ги даде.

►►► 5 начина да стигнеш до оргазъм ВСЕКИ път

2. Избери правилните тон и обстановка.

Огромна част от това как ще отговори партньора на исканията ти е се състои в това как ще му ги представиш. Най-добрият начин да му кажеш какво искаш в леглото е да си директна, но също мила и ласкателна. Добре е да избягваш подобен разговор точно след секс, защото тогава се чувстваш по-уязвима. Опитай се да заговориш по темата естествено, а не да я превръщаш в огромно събитие. Подобен подход ще се стори агресивен на партньора ти. След това, бъди любезна, но категорична.

3. Бъди ясна.

Ако ще подхващаш деликатния разговор, няма нужда да увърташ – мъжът до теб ще оцени ясния начин, по който представиш желанията си. Може би ще ти е комфортно да кажеш, че искаш ад те докосва по-леко или по-силно. Бъди сигурна, че той ще оцени отправените съвети.

Галерия: 5 пози от Кама Сутра, при които той...

Виж всички снимки

4. Използвай предиграта за повод.

Ако дори мисълта да говориш за секс те кара да се изчервяваш, не се притеснявай – колкото по-често го правиш, толкова по-лесно ще става. Свикнеш ли веднъж, тези разговори ще се превърнат в удовлетворително преживяване. Когато се съмняваш как да подходиш, експериментирай с едва доловими секс съобщения, в които между другото споменаваш някои от нещата, които искаш да ти се случат следващия път по време на секс. Така хем ще получиш своето, хем ще възбудиш партньора си в процеса. Вечерта ще бъде гореща!

►►► 56 секс идеи за твоето горещо лято

5. „Опаковай“ желанията си с позитивизъм.

Ако гаджето ти е от хората, които се разстройват и приемат всичко за критика, първо му кажи всички неща, които обожаваш в него. Кажи му, че много ти харесва как прави това или онова, но много би се радвала да пробва и... (леко напляскване, по-агресивно или деликатно проникване, или каквото там си избереш). Можеш дори да опиташ „сандвич“ от комплимети: започни с похвала, после отправи предложение и завърши с още нещо, което ти харесва.

6. Попитай го за неговите нужди.

Друг успешен подход е да попиташ партньора си какво той иска в леглото и какво не получава. Така ще се получи диалог, при който без притеснение и ти ще можеш да споменеш желанията си. В момента, в който той започне да разказва за собствените си нужди, ти ще кажеш за своите, без репликите ти да изглеждат като критики.