6 начина да направиш живота си по-лесен

Освободи се от излишния психически и физически товар, за да направиш място в живота си за повече прекрасни емоции (и то веднага!)

 
 

Освободи се от излишния психически и физически товар, за да направиш място в живота си за повече прекрасни емоции (и то веднага!)

Графикът ти е претъпкан и това ти харесва. Но когато милиони неща се въртят из съзнанието, на десктопа и в апартамента ти, в един момент се чувстваш напълно претоварена. Но ние ще ти помогнем да разчистиш ежедневието си от ненужния товар и да се чувстваш отново под контрол. Все пак тежкият товар е страхотно средство да укрепиш мускулите на ръцете си, но вреди на психичното ти здраве.

Какви са стереотипите за твоята зодия, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какви са стереотипите за твоята зодия

Виж всички снимки

►►► Погрижи се за себе си в 3 лесни стъпки

Измисли си мото за разпускане
Понякога, когато някоя случка обсеби мислите ти е забавно (когато поводът е срещата ти снощи например). Но когато мислите, които обземат съзнанието ти са гадни (от рода на "Той няма да се обади", "Никога няма да се справя в този срок") и отказват да изчезнат, трябва да се постараеш да ги прогониш, защото единственото, което постигаш е да си развалиш настроението. Парирай натрапчивите мисли с някое мото в стил „Каквото има да става, ще стане“. Повтори си го няколко пъти, за да те върне в настоящето.

Почисти входящата си кутия
Измежду мейлите, които трябва да пазиш (съобщения от шефа ти, електронни фактури и т.н.) и тези, които искаш да пазиш (снимки от партита и екскурзии), входящата ти кутия е претъпкана. Затова започни да я разчистваш. В своите документи направи папка за всяка категория мейли, които получаваш (плюс папка на име „Важно“ за съобщенията с висок приоритет) и подреждай по папките или изтривай съобщенията си веднага след като ги прочетеш. Освен това престани да се логваш на всеки пет минути. От три до пет пъти дневно е напълно достатъчно.

Не изпитвай лоши чувства
Имаш пълното право все още да си бясна на мъжа, който те заряза, но целият този гняв вреди ли му по някакъв начин? За съжаление не. Вреди само на теб, затова по-добре успокой топката. Следващият път, когато мисълта за него изникне в съзнанието ти си направи списък с добрите качества, които искаш у мъжа до себе си, които напълно липсваха в неговия случай. После направи характеристика на идеалния партньор за себе си на лист хартия. Припомни си, че не би могла да разпознаеш единствения, ако не беше срещнал тъпак като него.

Направи място в твоето местенце


Малко си задръстила апартамента си с най-различни джунджурии и предмети? Застани на прага на вратата на всяка стая и огледай дали можеш свободно да достигаш до най-важните елементи от помещението (легло, диван, печка и т.н.). Ако не е съвсем така размести мебелите си, докато си осигуриш възможност да достигаш лесно до всичко без да се налага да прескачаш или заобикаляш други мебели. Разчисти поне една по-широка повърхност като маса или бюро от всичко освен няколко ключови вещи. За какво са ти например стари списания и вестници при положение, че информацията в тях лесно можеш да откриеш отново онлайн (в указателя или речника)?

Стани по-лека
Адски глупаво е да зареждаш дамската си чанта с каквото се сетиш – четка за коса, мокри кърпички, огромен несесер с гримове, фибички, ластичета и каквото още се сетиш. Ехо, не си се изгубила в пустинята! Можеш да се убедиш колко малко неща са ти необходими всъщност като излезеш от вкъщи и носиш у себе си само ключовете, дебитната си карта и шофьорската си книжка. Убедени сме, че ще успееш да оцелееш.

Освободи си вечерта
Чувстваш се длъжна постоянно да правиш нещо или да си някъде? Посвещавай една нощ в седмицата на собственото си уединения. Топни се във ваната, прочети интересна книга, гледай любимите си сериали и помечтай за следващата си ваканция. (Тя е там, зад ъгъла!)