6 начина да изглеждаш по-висока заради прическата

Знаеш ли, че правилната прическа може да те направи по-стройна и визуално по-висока?

 
 

Знаеш ли, че правилната прическа може да те направи по-стройна и визуално по-висока?​

Край! Диетите се отменят. Стилистите дават идеи за нов начин за мигновено "отслабване" - с правилния стайлинг на косата. Между другото, оказва се, че този метод отдавна се използва от Адел и Криси Тейгън.

Какъв е характерът ти според прическата, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какъв е характерът ти според прическата

Виж всички снимки

►►► Задръж косата си чиста за по-дълго

Страничен път

Всяка асиметрия прави лицето визуално по-тънко. Страничното разделяне на пътя, съчетано със свободно пусната коса, или с нисък кок, перфектно скрива "излишния" обем, визуално удължава и стеснява овала на лицето.

Леки, големи къдрици

Този стил, експертите твърдят, че създава вертикални линии, които също ще те доближат до идеалния овал на лицето. Можеш да добавиш малко обем отгоре - този трик винаги визуално "разтяга" лицето.

Перфектно права, пусната коса

Тази опция може да се носи на прав или страничен път. Поради падащите дълги кичури акцентът се измества: вече не е върху широките скули и бузите, а върху стеснената брадичка и като цяло лицето изглежда по-издължено.

Акцентни къдрици, извити навън

via GIPHY

Навиването на косата навътре обикновено създава нежелана закръгленост, така че не забравяй, че е много важно да завиваш косата си навън.

Закачлив кичур

Ако искаш да събереш косата си на кок или опашка, не забравяй да освободиш един закачлив кичур, който ще падне точно пред лицето ти. Между другото, тази техника също ще скрие широките скули и ще стесни челото ти.

Бретонът има значение!

За да получиш видимия ефект на „отслабването“, трябва да си пуснеш бретон, но не прав, а такъв, който „ще се разстели“ на две части в центъра на челото. С такива бретон, лицето ти ще изглежда по-продълговато и тънко.