6 хитри трика за бързо преобразяване на прическата

Косата ти има „лош ден“? Връзването на опашка не е единственият начин да скриеш от света, че прическата ти не е в топ форма. Виж кои са останалите.

 
 

Съгласни сме, че светът не трябва да се върти около това как изглежда косата ти, но лошият ден за прическата може тотално да скапе настроението ти.

 

Когато косата ти има „лош ден“, обикновено решението е да я вържеш на опашка и да не се занимаваш повече. Да, но има още няколко много бързи и хитри идеи, с които да преобразиш прическата си. Каквато и да е причината – влажно време, накъсани краища, успала си се и си нямала време да я измиеш – ние имаме решение за незабавна трансформация.

Галерия: Хороскоп на звездните прически

Виж всички снимки

1. Вържи я с шал: чудесно за влажно и топло време

Шалът има много преимущества – не само скрива хвърчащите и накъдрили се от влагата косъмчета, но ти придава готино ретро излъчване. Просто трябва да вържеш цялата си коса на висок кок, без да се притесняваш за немирните кичури. Веднъж щом си вързала шала около главата си, те изглеждат готино, не немърливо.

2. Подвий я отдолу: чудесно за прикриване на сплетени краища

Най-добрият метод за скриване на сплетените краища е подстригването, но когато нямаш време да стигнеш до фризьора, подвиването на косата също върши работа. Кичурите пак ще изглеждат ослепително, щом ги подвиеш леко навътре, а и получаваш бонус – косата ти изглежда визуално по-обемна. Можеш да постигнеш прическа тип Аманда Сайфрийд с помощта на преса, но за повече въздушност е препоръчително да използваш сешоар и кръгла четка.

►►► Виж тук 9 нови начина как да използваш пресата за коса

3. Добави аксесоар: чудесно за парти в последната минута

Ако нямаш време за сложни кокове и прически преди партито, просто трябва да си сложиш някакъв женствен аксесоар, за предпочитане с цветя или бляскави камъни по него. Нашата препоръка е винаги да имаш под ръка една или две прекрасни диадеми – те хем са допълнително украшение, което привлича вниманието, хем укротяват немирния бретон, хвърчащите кичури или скриват мазните корени. Дори обикновения кок заблестява, когато е комбиниран с интересна диадема.

Галерия: Коса боядисана с шаблони - лятно настроение за...

Виж всички снимки

4. Плитка в предната част на косата: чудесна за „развилнял се“ бретон

Особено в случаите, когато си пропуснала подстригване и той не желае да застане по какъвто и да е начин. Среши косата си на страничен път и започни да сплиташ предната част от косата на плитка, започвайки от самите корени. Когато стигнеш до краищата, вържи плитката с ластик и я закрепи с фиба, която минава под кичурите от долния слой на косата ти.

5. Овладей холандската плитка: чудесна за скриване на мазните корени

Вързаната на опашка или пусната коса разкрива мазните ти корени в пълния им „блясък“. Пробвай холандската плитка ала Кейт Босуорт. Напръскай готовата прическа със спрей за блясък, така ще изглежда, че „сиянието“ на косата е нарочно, а не се дължи на излишния себум. За твое успокоение, ще споменем факта, че мазната коса е по-лесна за оформяне във всякакъв тип прически, особено плитки. Възползвай се от това и превърни дефекта в ефект.

►►► Виж тук сигурните начини, с които ще придадеш обем на косата!

6. Пробвай пригладена конска опашка: чудесна за дните, в които си се успала

Ново изследване показва, че 68% от жените се чувстват зле на работното място, когато косата им не изглежда добре. Но нека си го кажем направо – често се изкушаваме да останем в леглото за още 30 минути, вместо да се заемем с оформянето на прическата си. Затова, отдели малко време сега, за да научиш как се постига перфектната пригладена конска опашка, която изглежда секси и професионално едновременно.