6 фрази, които съсипват връзката ти

Трудно е да се спори с твърдението, че действията говорят по-силно от думите.

 
 

Трудно е да се спори с твърдението, че действията говорят по-силно от думите.
Трудно е да се спори, че действията говорят по-силно от думите, но когато става въпрос за поддържане на здрава и хармонична връзка, това как разговаряш с партньора си е много, много важно.

Способността да се справяш с разногласията в една двойка и да общуваш конструктивно е един вид гаранция за силна връзка. Добрата комуникация започва с осъзнаване, включително, когато можете да включите външен наблюдател, който обективно да оцени аргументите си в споровете и да ви насочи какви думи избирате на подсъзнателно ниво, за да предадете мнението си един на друг.

С какво привличаш мъжете според зодията ти, виж в галерията по-долу:

Галерия: С какво привличаш мъжете според зодията ти

Виж всички снимки

►►► Доказано: прегръдката е по-важна от целувката!

Понякога самата ти не забелязваш, че използваш фрази, които влияят негативно на взаимоотношенията и пречат да се развиват. Ето шест, които трябва да спреш да използваш, за да потръгнат по-леко нещата.

"Ти винаги" или "Ти никога"

Твърденията, подкрепени с думите "винаги" или "никога", няма да доведат до нищо добро. Използването на такива категорични думи най-вероятно ще предизвика само защитна реакция у партньора ти и ще отклони вниманието от първоначалния проблем.

Промени „Ти винаги“ или „Ти никога“ с „Обичам, когато“. Например, вместо да кажеш на партньора си, че никога не те кани да излизате с приятели, спомни си момента, когато си прекарали хубава вечер с група приятели и кажи колко ти е харесало. Всеки иска да бъде похвален, така че човек е много по-склонен да прави неща, за да направи партньора си щастлив. Но, ако тази техника не работи и наистина забележиш, че любимият ти никога не прави неща, които са важни за теб, опитай се да формулираш недоволството си във формата на желание „Бих искала да ти хареса“.

"Съжалявам, че се чувстваш така"

Когато казваш тази фраза на партньора си, тя звучи като полуизвинение. Ако наистина искаш да се извиниш, тогава поискай прошка за действията си, които са разстроили любимия човек, а не за реакцията му към тях. Увери се, че наистина разбираш проблема и не се извинявай само, за да прекратиш спора. И най-важното, поеми отговорност за това, което си направила, бъди последователна в начина, по който планираш да промениш поведението си, и подкрепяй думите си с действия.

Замени фразата „Съжалявам, че се чувстваш така“ със „Съжалявам, че съм“. Тази формулировка ще покаже, че поемаш отговорност за причината за конфликта.

"Не ме интересува"

Нека бъдем честни: пука ти. Способността да изразиш мнението си и да кажеш на партньора си за чувствата си е изключително важна. Да бъдеш отворен в една връзка е умение, което може да се развие с течение на времето и колкото по-автентични сте с партньора си, толкова по-здрава ще бъде връзката ви. Научи се да изразяваш чувствата си, вместо да игнорираш ситуации, които е вероятно да се случат отново, ако не бъдат обсъдени. Но ако наистина не ти пука и „не ме интересува“ може би не трябва да си в тази връзка. Не мислиш ли?!

"Отпусни се" или "Успокой се"

Малко хора искат да чуят фразата „Отпусни/Успокой се“, когато са разстроени. Въпреки това, тя е толкова вкоренена в нашия речник, че може да се превърне в инстинктивен отговор на чувствата на партньора. Ако любимият ти е разстроен, не пренебрегвай чувствата му. Вместо да го молиш да се успокои, опитай се да бъдеш по-рационална и помогни на партньора си да разбере какво точно му причинява гневът или тъгата.

Промени фразите „Отпусни се“ и „Успокой се“ с „Искам да те разбера по-добре“, „Кажи ми защо се чувстваш така“. Най-добрият начин да се справиш с тази ситуация е да останеш спокойна и да покажеш на партньора си, че искаш да разбереш чувствата му и си готова да го изслушаш.

Обиди

Няма ситуации, в които обидите могат да бъдат приемливи в една връзка. Ако си твърде разстроени или се изкушаваш да кажеш нещо злобно, отдели минута, за да се охладиш, преди да продължиш разговора. Обидите и обидните думи само ще доведат до ескалация на конфликта и ще сведат до минимум всичко конструктивно и продуктивно, което вече е казано. Това поведение в момент на неразбирателство може да причини дълготрайни щети на взаимоотношенията, да доведе до загуба на уважение и доверие, и да провокира други токсични поведения.

"Не можеш да направиш това"

Да се ​​опитваш да контролираш партньора си е ситуация на загуба, защото единственият човек, който можеш да контролираш в една връзка, си ти самата. Освен това, ако кажеш на партньора си, че му забраняваш да прави това или онова, най-вероятно той ще продължи да го прави - и това е естествена реакция на човешката психика. Ако не харесваш нещо впартньора си, първо помисли защо те притеснява това и се съсредоточи върху това как се чувстваш, вместо да се опитваш да контролираш ситуацията.

Всяка връзка обаче се нуждае от граници и ако партньорът ти прави нещо, което редовно те кара да се чувстваш неудобно, важно е да поставиш някои граници. Ако те бъдат нарушавани постоянно, това може да навреди както на теб, така и на самата връзка. Ако видиш, че връзката става нездравословна и не се променя, по-добре е да напуснеш, отколкото да се опитваш постоянно да контролираш поведението на другия човек.