6 бързи начина да се отървеш от мислите за бившия

Преодолей раздялата по-бързо с нашите 6 трика.

 
 

Преодолей раздялата по-бързо с нашите 6 трика.​

Може би няма две мнения по въпроса, че всяка раздяла е трудна, колкото и да е била невъзможна една връзка - винаги е трудно да се сложи край. Съответно и възстановяването може да отнеме време - седмици или дори месеци и понякога настъпва истинската депресия.

С кои мъже НЕ трябва да се срещаш според хороскопа ти, виж в галерията по-долу:

Галерия: С кои мъже НЕ трябва да се срещаш...

Виж всички снимки

►►► 5 срещи, с които ще му вземеш ума

Как да разпознаеш и преодолееш това състояние?

Един от основните симптоми на депресия е чувството за пълна беззащитност и безпомощност, особено ако инициативата за раздяла не идва от теб. Ако не спреш навреме, депресията може да стане циклична и да попречи на следващата ти връзка.

1. Помни истинските причини за раздялата

Винаги, когато мислиш за бившия си, контролирай мислите си. Не мисли, че може да сте се разделили напразно, помни, че е било правилното решение.

2. Премахни го от социалните си канали

via GIPHY

Напуснал е реалния ти живот - нека напусне и виртуалния. Не губи време да следиш и да премисляш какво прави след раздялата. Колкото по-рядко си спомняш за него, толкова по-добре. Вече не се нуждаеш от присъствието му! Премахни го от приятелите си или го блокирай, за да не се изкушаваш.

3. Запиши си час за масаж

Научно доказано е, че контактът кожа с кожа намалява производството на кортизол (хормонът на стреса) и увеличава производството на допамин (хормона на щастието), така че определено ще ти се отрази добре един релаксиращ масаж.

4. Ако ти е изключително трудно да се справиш сама - потърси помощ от специалист

Ако не можеш да се справиш с чувствата си, посети добър терапевт. Може би си мислиш, че си лош човек и не заслужаваш да бъдеш щастлива, но това съвсем не е така!

5. Намери си ново хоби

В началото може да е трудно, но след това всичко ще се нареди. Ще се разсееш от тъжните си мисли, ще се озовеш сред тези, които също се интересуват от същото, което и теб те вълнува... В крайна сметка ще научиш нещо ново, което може да ти бъде полезно.

6. Запознай се с нови хора!

Не, не е нужно да е още на следващия ден след раздялата, а тогава, когато усетиш, че вътрешната ти сила се завръща. Това ще ти докаже, че все още си интересен човек и можеш да се наслаждаваш на живота.