6 бюти грешки при нанасяне на руж

Ружът може да направи лицето ти свежо и отпочинало, както може и да съсипе всичко...

 
 

Ружът може да направи лицето ти свежо и отпочинало, както може и да съсипе всичко...

И за да не изглеждаш нелепо, а красиво - ето за какво трябва да внимаваш.

Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според зодията, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

►►► Топ съветите за грим на Давид Молина

1. Нанасяш твърде плътно

Когато говорим за руж - трябва да запомниш, че по-малкото е по-голямо. Ако смяташ че скулите ти не са добре подчертани, винаги можеш да нанесеш още един слой руж, но не и да прекаляваш, разбира се.

В случай, че не си доволна от първото нанасяне, подчертай още веднъж, но с много по-тънка линия и много по-малко количество руж, отколкото при първото нанасяне. И запомни! Ако не се получи търсеният ефект с първия път, опитай да поправиш нещата, а не започвай веднага да триеш целия си грим и да започваш отначало.

2. Контурираш на грешното място

Най-лесният начин да запомниш (и ако се налага всеки път да проверяваш) къде да нанесеш ружа е като се усмихнеш възможно най-широко. Е, вероятно ще ти се стори доста зловеща усмивката ти в огледалото, но всъщност ще видиш всичко, от което имаш нужда.

Просто нанеси руж върху най-изпъкналите части на бузите, така наречените „ябълки“, а след това напудри леко и контура на лицето.

3. Използваш само четка

via GIPHY

Дори и да нанасяш ружа със специална четка, не забравяй накрая да минеш скулите със специален апликатор или дори само с пръсти. Това е много важно, защото ружът не трябва да има ясни граници и очертания - в противен случай изглежда много неестествено. А ти не искаш това!

4. Избираш неподходящ продкут за твоята кожа

Важно е да съобразиш типа кожа с продукта, който купуваш и използваш, защото ако имаш суха кожа, а избереш гел руж или стик - резултатите няма да са никак задоволяващи. При мазна кожа те са съвсем подходящи, а при суха - заложи на кремообразен руж, който ще създаде естествен вид на кожата ти.

Гримът ти за студените месеци според зодиакалния ти знак, виж в галерията по-долу:

Галерия: Гримът ти за студените месеци според зодиакалния ти...

Виж всички снимки

►►► Популярни бюти съвети, които доказано не работят

5. Използваш грешната четка

За съжаление, много често четката, която идва с ружа не е подходяща за нанасяне и смесване. Правилната четка е голяма, пухкава, заоблена и с дълъг косъм.

6. Избираш грешен цвят

Твоят идеален цвят руж трябва да съответства на цвета на кожата ти. Най-лесният начин е да разтриеш бузите си леко с длани и тогава избери нюанс, максимално близък до тона, който кожата ти е придобила.

Не забравяйте! Няма кафяв или морковен руж!