50 неща за теб

Предизвикай интереса на хората към себе си като не присъстваш на всяко събитие, на което си поканена или не постваш всяка своя стъпка във Facebook.

 
 

Както Ким Кардашиян и сестрите й (секси американска версия на тризначките) доказват, ако си винаги навсякъде, започваш да губиш от очарованието си. Затова предизвикай интереса на хората към себе си като не присъстваш на всяко събитие, на което си поканена или не постваш всяка своя стъпка във Facebook. Ако си по-малко „достъпна“ и винаги имаш да споделиш нещо ново, появата ти веднага ще привлече мъжко внимание... мъжете дори ще искат да чуят историите ти с подробности.

Деликатна или груба си според хороскопа: разбери от галерията долу

Галерия: Деликатна или груба си според хороскопа

Виж всички снимки

►►►8 признака на съвременната жена

Чао, чао, страх!

Театралната сцена на Бродуей е един от най-големите страхове на Кристина Ричи. „Всеки ден се чувствах така, сякаш съм в нервна криза“, каза тя пред The New York Times за начина, по който се е чувствала по време на първата си продукция там. Да, но това не я е спряло миналата пролет да сключи договор за участие в Сън в лятна нощ, нали? Според експертите бягането от страха ти само го подсилва, затова трябва да се упражняваш да правиш неща, които те плашат (като да поканиш на среща онзи готин тип от фитнеса). Това няма да те избави от пеперудите в корема, но поне ще ти помогне да свикнеш с усещането, което конкретният страх ти носи и ще спреш да изпадаш в паника всеки път, когато той пропълзи от някъде.

Говори така, сякаш всички те слушат

Тези брилянтни малки трикчета ще накарат останалите да спрат да вършат това, с което се занимават и да започнат да те слушат на 100%.

Ситуацията

Работна среща с по-висшестоящи от теб

Трикът

Бъди първият човек, който дава предложение, но изчакай да приключи обсъждането на предишната тема.

Защо работи

Ако ти си единствената, която представи ново предложение, хората ще знаят, че това е оригинална идея и ще му обърнат повече внимание. А ако го направиш след като последната тема е приключена, така те няма да се разсейват с мисли за нея.

►►►Не прави тези грешки!

Ситуацията

Обща вечеря с приятели

Трикът

Седни в средата и когато искаш да кажеш нещо, започни да говориш малко по-високо, след това намали височината на гласа си до нормалната.

Защо работи

Ако заемеш централно място, на никой няма да му се налага да извърта врата си, за да те види/чуе. А като говориш високо ще накараш хората да ти обърнат внимание. Така след като снишиш гласа си ще предизвикаш още повече любопитството им да чуят какво ще кажеш.

Ситуацията

Гаджето ти не отлепя очи от iPhone-а си

Трикът

Изчакай го да спре да пише, след това използвай тази ключова фраза: „Оу, ще ти кажа нещо, което ще ти е интересно...“

Защо работи

Като използваш точно тези думи веднага ще предизвикаш интереса му, защото ще го накараш да чуе нещо за него самия и това, което той харесва. Ти може просто да искаш да го поканиш на кафе с най-добрата ти приятелка, но той все още не го знае, нали?

Чакай! Твоето предчувствие не винаги е право

Хубаво е да се доверяваш на инстинктите си, особено ако те ти подсказват, че може да си в опасност. Но според психолозите, когато става въпрос за важно решение, предчувствието ти не винаги е най-добрият съветник. Пример: то може да ти казва да не правиш нещо, но не защото трябва да преминеш границата на страната, а защото имаш нужда от промяна в живота си. За да откриеш истинската причина, направи си списък с всичко, от което може да бъде предизвикано предчувствието ти и прочети всяка точка на глас – обърни внимание коя предизвиква реакция у теб.

Избави се от този словесен тик

Завършваш ли изреченията си с повишаване на тона, все едно задаваш въпрос, дори, когато не го правиш? Ако „да“, значи е време да спреш, защото този начин на говорене е характерен за тийнейджърите. Според езиковедите го правиш, защото мислиш, че по този начин звучиш приятелски, но в действителност звучиш неуверено. И хората (като шефът ти) не те взимат на сериозно. Помоли приятелите си да ти правят забележка всеки път, когато говориш по този начин, за да се отучиш от този навик.

Разкарай приятелката-папарак

Преди да си изкрещяла „Не!“ тя вече ти е направила снимка и я е споделила с целия свят във Facebook. Спри на време този ужасен неин навик. Когато с приятелите ти планирате пиянски запой и не искате веществени доказателства след това, обявете срещата си за „вечер без снимки“, което означава никой да не поства снимки от събитието във Facebook.

►►►4 думи, с които ще затвориш устата на кучката

Каква грешка?

Понякога най-добрият начин да се справиш с неудобна изцепка на обществено място е да се държиш така сякаш нищо не се случило. Виж какви уроци ще ти дадат тези наскоро сгафили звезди.

► Изпусна презерватив на червения килим

► Той го грабна от земята, сложи го обратно в портфейла си и продължи да върви. Притеснението – туширано. Браво, Зак!

► Зърното й се показа в ефир

► След като показа от себе си повече от предвиденото в телевизионно предаване, тя пусна забавен коментар по темата в блога си, с което накара хората да се смеят заедно с нея, а не на нея.

► Кракът й заживя свой собствен живот

► Позата с разголеното бедро по време на Оскарите взриви цялата общественост, но тя никога не даде коментар по темата. Което показва увереност.

Най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си

Според експертите се нуждаеш от време само за себе си, за да се възстановиш. И понеже според нас нямаш достатъчно такова, ти предлагаме един лесен начин да го направиш.

В идеалния случай ще разделиш този пай на равни части. Не можеш да го направиш? Тогава нека времето за теб (то изключва всякакви sms-и) да е най-много.

► Гледай романтична комедия сама – няма да се налага да сдържаш сълзите си на трогателния край.

► Отиди на педикюр с екстра – масаж на краката.

► Отиди по-рано на срещата с гаджето си и се наслади на чаша вино сама.

► Направи си маратон на Истинска кръв в събота, само, за да гледаш секса.

Новият серум на истината

Искаш да получиш искрен отговор от приятелката си или от гаджето си? Напиши им на sms въпроса си. Според нови изследвания хората са много по-склонни да казват истината на съобщение, отколкото по телефона. Обяснението е, че като не чуват реакцията ти, те се чувстват по-спокойни да бъдат честни.

Истинската причина, заради която не те назначиха

Няма нищо по-гадно от това да се бориш за работно място само с един човек и да не го получиш. Повечето големи компании са единодушни, че това, което повлиява на крайното им решение е дали кандидатът често употребява местоимението „Аз“. Те предпочитат този, който го използва по-малко, защото противното е знак, че кандидатът е егоцентрик и не може да работи в екип.

Благодаря ти, че повярва в моята странност!“

Кейти Пери към своите фенове в Katy Perry: Part Of Me 3-D

27-годишната звезда приписва славата си на своята шантавост и според психолозите тя май е права. Ако се държиш шантаво, хората ще започнат да се навъртат около теб, за да видят каква ще е следващата ти крачка. Затова давай смело напред – боядисай косата си синя или разкрий на всички любовта си към дивите животни. Но да кажем, опитай се да не прекаляваш.

Най-добрата вечер

На теория звучи лесно, но на практика не толкова. Как да се случи наистина? Добави една страхотна, неочаквана съставка.

► Твоите колежки + Промоция в някое заведение тип „2 на цената на 1“ = Най-добрият завършек на работната седмица

► Твоята най-добра приятелка + Нова секси рокля = Най-добрата вечер с момичетата

► Твоето гадже + метеоритен дъжд (следващият такъв се очаква от 12 до 13 август) = Най-добрата среща