5 въпроса преди да сложиш край на приятелството

Ето ги и петте въпроса, които е добре да си зададеш преди да прекратиш приятелство.

 
 

В приятелството, както и във всички останали отношения, идва един момент, така добре познат от детството ни – "дай си ми куклите, на си ти парцалите". Но е хубаво да си зададеш няколко въпроса преди да използваш израза от по-горе.

Взаимоотношенията, независимо от тeхния тип (работни, семейни или приятелски), могат да претърпят трудни моменти. Всички сме хора и понякога грешим и постъпваме неправилно. Казваме неприятни неща и отношенията ни се променят, но в крайна сметка те или се засилват, или се разпадат напълно. Затова ти предлагаме преди да сложиш окончателен край на някое скъпо за теб приятелство (особено ако е силно и дългогодишно), задай си тези няколко въпроса:

  1. Би ли похвалила тази приятелка пред другите си приятели?

Представи си ситуацията, в която позицията на „най-добрата“ приятелка в живота ти е свободна. Би ли дала тази „работа“ при други условия на приятелката, с която искаш да прекратиш отношенията си? Помисли си за предимствата и недостатъците й.

12-те зодии и от коя са най-големите кучки, виж в галерията по-долу:

Галерия: 12-те зодии и от коя са най-големите кучки

Виж всички снимки

►►► Между приятелки

  1. След разговор с нея подобрява ли се настроението ти?

Случва се човекът да се държи много добре с теб и да имате много общи неща, но след срещата – да се чувстваш, че през цялото време, многократно си се пускала по някоя пързалка. Трябва ли да имаш такива приятели около себе си?!

  1. Би ли я взела със себе си на пустинен самотен остров?

Това е вариант на въпроса за класическата стойност. Ако не си струва, тогава защо?

  1. Можеш ли да си напълно откровена с нея?

Ако се окаже, че мислиш за отговора и постоянно го поправящ в главата си, този факт никак не е за пренебрегване. (Все пак силното и истинско приятелство предполага откровеност, нали така?!)

11 сладки татуировки за теб и най-добрата ти приятелка, виж в галерията по-долу:

Галерия: 11 сладки татуировки за теб и най-добрата ти...

Виж всички снимки

►►► Приятелствата и предателствата... и техните резултати

  1. А може би просто взема твърде много и не дава нищо?

Такива хора също се срещат (и то не много рядко). Този тип хора обикновено те използват за свои собствени цели и тук не можеш да промениш нищо (за съжаление).

След като вече си си дала отговор на тези въпроси, ще можеш да разбереш по-добре дали изобщо си струва да продължиш отношенията с приятелката си, или да се отададеш на нови преживявания и очакване на новия човек в живота си.