5 урока за носене на чанта (и как да изглеждаш стилно)

Да, важно е сама по себе си дали чантата излъчва стил, но не е по-малко важен начинът, по който я носиш.

 
 

Разбира се, важно е сама по себе си дали чантата излъчва стил, но не по-малко важен е начинът, по който я носиш.

Чантата е един от ключовите аксесоари на съвременната cosmo мацка. Първо, чантата има практическа функция, а не само декоративна и второ, прави цялостния стайлинг по-индивидуален. Можеш да експериментираш не само с формата, материала и аксесоарите, но и с начина на носене. Как правилно да носиш дамската си чанта?

Коя модна тенденция ти подхожда според зодията, виж в галерията по-долу:

Галерия: Коя модна тенденция ти подхожда според зодията

Виж всички снимки

►►► 10-те модни комбинации, които трябва да забравиш!

Обгръщане

Носи продълговата чанта с дръжка, като пъхнеш ръката си в примката на дръжката и хванеш тялото на чантата отдолу. Това правят често моделите на модните подиуми. Удобно е, а и чантата е защитена от случайно отваряне (а дръжката подчертава красивата ти китка).

Под мишница

За този метод са подходящи плоските чанти, тъй като е много трудно да хванеш обемиста торба с предмишницата си. Този начин на носене на чантата напомня как бизнес дамите носят папки с важни документи, което означава, че си постигнала външния вид на сериозно момиче. И за да изгладиш строгостта, избери ярка чанта в неонови нюанси или от някои необичайни материали като пера или изкуствена козина.

Кръстоска

Кръстосаният вариант на носене на дамска чанта е може би един от най-удобните начини да носиш чантата си през рамо, както правят пощальоните. (Още по-добре ще бъде ако дръжката на чанта е верига). Веригата, която пресича тоалета ти, сама по себе си изглежда като привличащ окото аксесоар.

Матрьошка

Тенденцията да се носят няколко чанти с различни размери заедно не се появи този сезон, но отново е актуална. Чантите могат да бъдат почти еднакви, включително материали и декор, или могат да бъдат в контраст: релефна кожа и гладка кожа, плат и пластмаса, крокодилска кожа и плетена чанта и т.н.

Всичко е в твои ръце

Предложенията на дизайнерите е да не разгъваш презрамката, а да я носиш като примка на ръката си. Изглежда свежо и необичайно! И определено е сред най-оригиналните начини за носене на чанта през този сезон.