5 трика, които ще подобрят рутинната грижа за кожата ти

А резултатите ще дойдат по-бързо, отколкото очакваш!

А резултатите ще дойдат по-бързо, отколкото очакваш!

Знаеш ли какъв е ефектът върху лицето на всичко, което му прилагаш? Обзалагаме се, че имаш доста сериозна ежедневна рутина за грижа за кожата, особено на лицето, която се състои от сериозен арсенал кремове, серуми, дегримиращи продукти и т.н. И това е супер (важно е да се грижиш за лицето си), НО! Знаеш ли как всеки един от тези продукти се отразвя дейсвтотелно на кожата ти?

Запази младежката си сила (завинаги!), виж как в галерията долу:

►►► ТЕСТ: Познаваш ли добре новите бюти тенденции

Ето и 5-те трика, които ще подобрят домашните ти грижи (и ще доведат до още по-добри резултати!)

Не се съмняваме, че минималната програма – почистване, хидратация и SPF защита – съпътства ежедневната ти грижа от дълго време. Затова преминаваме директно към следващата стъпка – какво още да добавиш към рутината си за красота, за да я подобриш?

Задължителен за кожата на лицето - серум!

Галерия: Запази младежката си сила (завинаги!)

Виж всички снимки

via GIPHY

Инструмент, който вече се превърна в синоним на ефективност за бютихолиците. Серумът има висок процент активни съставки и лека текстура, така че прониква в кожата в дълбочина и по-добре от другите продукти. Единственото нещо, което трябва да запомниш е, че серумът не създава "бариера". Имаме предвид специалния филм, който предотвратява изпаряването на влагата от кожата. Следователно продуктът винаги трябва да бъде покрит с овлажнител. Съществуват множество серуми с различни съставки, но по отношение на ефективността печелят следните:

► хиалуронова киселина. Тя хидратира кожата и поддържа водния баланс на тъканите й.

► витамин С. Изсветлява петната по кожата и й придава блясък.

► ретинол. Стимулира производството на колаген и еластин – протеини, които са отговорни за хидратацията на кожата и защитата от свободните радикали.

► ниацинамид. Успокоява дразненето и възпалението.

Не всички серуми, разбира се, са подходящи за ежедневна употреба. Хидратант може да се прилага всеки ден, но с киселините е по-добре да използваш 1-2 пъти седмично през нощта, за да не провокираш чувствителност на кожата към слънцето.

Кърпите за лице за еднократна употреба са по-добри от тези за многократна


Хавлиената кърпа е благоприятна среда за разпространение на бактерии, дори ако се пере ежедневно. Микроорганизмите, живеещи във влажна среда, могат да се придвижат към лицето. За проблемната кожа това е директен път към акне. Ето защо най-добрият съвет, който всеки дерматолог ще даде е да замениш хавлиената кърпа с хартиени кърпи за еднократна употреба. За тези, които имат нормална кожа, това е добра превенция за бъдещето.

Първо, хартиените кърпи се изразходват икономично - един лист е достатъчен, за да попиеш цялото си лице. Второ, така винаги ще си сигурна, че кърпата няма да предизвика възпаление.

Тоник за лице - проводник на хранителни вещества

Някои наричат тоника маркетингов подход, но неведнъж сме ти казвали, че този продукт е един от задължителните елементи на рутината за красота. На първо място, тоникът възстановява pH баланса на кожата, който е нарушен след почистване на лицето с пяна или мус. Вторият плюс е, че инструментът повишава ефективността на другите продукти. Отстранявайки остатъците от грим, помага на последващата грижа да проникне по-дълбоко и да работи по-добре.

Тоникът трябва да бъде избран спрямо нуждите на кожата. Например, с розова вода и зелен чай ще има противовъзпалителен ефект, а с витамини Е и С – ще свърши работа за борба със свободните радикали, които провокират процеса на стареене.

Правилният ред е ключът към успеха

Редът, в който се прилагат средствата, пряко влияе върху тяхната ефективност. Понякога дори най-скъпото и ефективно средство не дава видими резултати, защото може да се използва неправилно. При всяка козметика за грижа важи принципът на нанасяне в реда на консистенцията - от най-леката до най-плътната. За по-голяма яснота, ето и подробни инструкции:

Сутрин

• Почистващ препарат (пяна, мус);

• Тоник;

• Серум;

• Хидратиращ крем;

• Слънцезащитен крем.

Вечер

• Средство за отстраняване на грим (хидрофилно масло, мицеларна вода);

• Почистващ препарат;

• Тоник;

• Серум;

• Хидратиращ крем.

Масаж - предотвратява стареенето

С възрастта лимфната дренажна система се забавя, така че трябва редовно да се ускорява. За това не е необходимо да ходиш на процедури, а можеш съвсем сама да си направиш масаж. Той ще помогне за отстраняването на излишната течност от тялото, ще подобри метаболизма на тъканите и ще стимулира производството на еластин и колаген, чието количество намалява с възрастта. И като бонус ще има лифтинг ефект.

via GIPHY

Можеш да използваш всичко, което ти е приятно за масаж - ролер, лъжица... в крайна сметка и ръцете си, за да масажираш лицето си. Почисти лицето си, нанеси масло или серум за по-добро плъзгане и започни масажа.