5-те златни правила на Дженифър Анистън

Вечната младост и красота си имат график и строги правила!

Вечната младост и красота си имат график и строги правила!

Най-стилните визии на Дженифър Анистън, виж в галерията долу:

Галерия: Най-стилните визии на Дженифър Анистън

Виж всички снимки

►►► Любопитни факти от живота на Дженифър Анистън

Разкрихме тайните за красота на любимата актриса, изиграла вечната Рейчъл Грийн от „Приятели“.

53-годишната холивудска актриса Дженифър Анистън е едно от най-големите вдъхновения за здраве и красота на Холивуд още от началото на „Приятели“ през 1994 г. Милиони жени в Америка подстригват косите си „като Рейчъл“. И сега носителката на "Еми" често споделя тайните си за красота в интервюта за различни световни издания.

Това не е просто съвет като "мислете позитивно и винаги ще изглеждате на 25". Дженифър казва: "...поддържането на добра форма през годините става все по-трудно, това е истински тежка задача, която включва спорт, правилно хранене, грижи и козметични процедури". Всеки ден актрисата посвещава на тренировки и джогинг, както и почти всеки ден прави йога.

Но освен това има още пет правила, които звездата не е променяла от много години. И уверява, че именно те й помагат да остане млада по душа и тяло. Така че, вземи лист и химикалка и започвай да записваш!

Правило Nº1: Сутрешната рутина

Един от ежедневните навици на Анистън, който лесно можеш да правиш у дома е сутрешната медитация. Актрисата си води дневник и понася тежко моментите, в които не е успяла да запише нещо в него през деня. „И моето кафе. Това е ритуал: кафе, медитация или обратното.Прекарването на време с кучетата ми сутрин - Клайд, Софи и наскоро спасения лорд Честърфийлд - също помага да се подготвите за перфектния ден. Разходката и храненето им е моята типична сутрин.”

Правило Nº2: Спокойна сутрин. Без телефони!

По време на сутрешния си ритуал Анистън се придържа към едно непоклатимо правило: „Без телефони, без имейл, без текстови съобщения и без социални медии. Не се опитвайте да спазите това само час, час и половина. Силно препоръчвам да опитате това поне една седмица, няма да повярвате каква промяна в живота ви очаква."

Правило Nº3: Натурални продукти

За повече от три десетилетия в Холивуд актрисата е видяла тенденциите в начина на живот и модата да идват и да си отиват. "Но в крайна сметка това, което остава, е любовта към здравословната храна... Майка ми беше истински дисциплинирана на тази тема... Когато бях дете не закусвах със сладки зърнени храни, а ядях пшенични зърна. Мама винаги беше много на "ти" със здравословната кухня и се занимаваше с йога, така че аз определено израснах с това."

Но след като се изнесла от дома на родителите си, Дженифър направила завой на 180 градуса: „Моят вид тийнейджърски бунт беше fast food-a... Изведнъж имах всичко, което исках. Но много скоро започнах да забелязвам значителни промени в моето благосъстояние. Бързо започнах да се изморявам, станах раздразнителна, кожата ми беше ужасна, тялото ми се промени и просто не ми харесваше как се чувствах. Едно посещение при диетолога промени всичко. Помислих си: „О, значи майка ми правеше всичко както трябва! А аз мислех, че е луда."
 

Правило Nº4: Забрави за възрастта

„Здравето е не само хранене, но и качество на живот. Всички израстваме и остаряваме. Не можете да го отречете, гарантирано ще се случи. Но ние можем да бъдем активни, процъфтяващи и жизнеспособни дори в напреднала възраст. Нашето общество обича да казва: „О, ти си на тази възраст, сега тръгваш надолу. Вече не си ценен и полезен за обществото.” И е толкова погрешно. Никога не мислете така."

Правило Nº5: Внимателно филтрирай информацията, която получваш и обработваш в съзнанието си

„Не само храната и спортът, но и емоционалния фон, спокойствието, ти осигуряват добро здраве. Внимавай наистина за това, което "слагаш" в ушите и очите си, какво приемаш: социални медии, новини... Това е много, много, много, много важно за нашето физическо благополучие."