5-те топ тенденции в цвета на косата тази есен

От естествено русо до мока.

Колкото и да е тъжно да признаем, до първите дни на есента не остана много. Добрата новина е, че началото на сезона е най-доброто време да обновиш не само гардероба си, но и цвета на косата си. И ние ще ти разкажем кои цветове ще бъдат актуални тази есен.

Всички медени нюанси

Червените и червено-кафяви нюанси, които станаха популярни тази пролет, ще ни съпътстват и през есента. Акцентът не е върху яркооранжево, а по-скоро върху яркочервено с добавяне на керемидени и канелени тонове. Това е чудесен нюанс за подчертаване на цвета на очите, независимо дали са кафяви, или сини.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Eстествена блондинка

Платинената блондинка беше заменена от по-естествен нюанс на косата. Сега не е необходимо да изсветляваш косата до момента, в който няма връщане назад. Остави светлите тонове да се преплитат с по-тъмните, създавайки дълбочина и контраст. И между другото, този вид русо изисква много по-малко поддръжка от платиненото, което си е абсолютно добра новина.

Мока

Брюнетки, вашето време най-накрая ще дойде тази есен. Никола Пелц например вече смени русото си с много по-тъмен нюанс. Последва я Джесика Алба, която боядиса русите си кичури в наситен тъмнокафяв цвят. Изборът е твой.

Снимка: @nicolaannepeltzbeckham
Снимка: @nicolaannepeltzbeckham

Израснали корени

Какво? Да! Тази есен не е нужно да се притесняваш за повторно израсналите корени, защото те са на мода. Същността на тенденцията е да се създаде по-тъмен нюанс в корените и преход към по-светъл във върховете. Този омбре ефект прави косата по-обемна и, разбира се, намалява броя на посещенията на фризьора ти.

Снимка: @sydney_sweeney
Снимка: @sydney_sweeney

Две в едно

Ако не можеш да избираш между тъмна и руса коса, недей. Техниката "бронзиране" (термин от комбинация от думите brown - "кафяв" и blond - "рус") е метод на оцветяване, който води до комбинация от светли и тъмни нюанси. Обикновено се използват три до пет цвята за техниката, за да се създаде по-дълбок цветови преход.

Избери най-подходящия за теб цвят на косата

Вижте повече

Избери най-подходящия за теб цвят на косата

Кратко ръководство как да избереш перфектния цвят за твоята коса.