5-те най-добри маски против подпухналост

Не можеш да си видиш очите от подпухналост в огледалото? Без паника! Отдели си 2 часа и след това ще си неузнаваема (без да похарчиш и стотинка).

 

Не можеш да си видиш очите от подпухналост в огледалото? Без паника! Отдели си 2 часа и след това ще си неузнаваема (без да похарчиш и стотинка).

Както си чувала безброй пъти - за всеки проблем си има решение. Така е! Ето го решението на проблема с подпухналостт.

14 грим трансформации, които ще те удивят, виж в галерията по-долу:

Галерия: 14 грим трансформации, които ще те удивят

Виж всички снимки

►►► Мъжкото мнение за хубавия грим

Картофена маска

Настържи суров картоф, изстискай го малко, след което го сложи върху лицето си и легни така за около 20 минути. Не се разстройвай, когато махнеш маската, че външният ти вид не се е променил много. Картофената маска не работи веднага, а пълната трансформация ще бъде очевидна след около час.

Картофена маска – втори вариант

Тя отнема повече време, но е и по-ефикасна: свари картофите с обелките им, след това ги обели и си направи пюре. Ако кожата ти е мазна, използвай обикновена вода, за да направиш пюрето, а ако е суха - използвай зехтин или друго растително масло. Остави картофеното пюре да се охлади до телесна температура и нанеси върху кожата на лицето си. Задръж за половин час и отстрани с навлажнена кърпа.

Маска от елда

Ако разполагаш с брашно от елда – отлично, ако не – трябва да смелиш половин чаша елда в кафемелачка. Полученото брашно раздели на две равни части и го напълни в малки памучни кърпички, така че да се получи като вързопче или торбичка за чай. Потопи ги в топла вода, изстискай и ги постави симетрично върху подутите области на лицето за около 15-20 минути.

9 примера, че веждите променят изцяло лицето, виж в галерията по-долу:

Галерия: 9 примера, че веждите променят изцяло лицето

Виж всички снимки

►►► 10 трика за правилно почистване на лицето

Маска от краставици

(Клишираната рецепта на баба не е загубила своята актуалност и до днес).

Настържи краставицата, смеси със студена заквасена сметана в съотношение 1:1 и нанеси върху лицето за около половин час.

via GIPHY

Солна маска

Морската сол е идеална за целта, но обикновената трапезна сол също ще свърши работа. Разтвори супена лъжица сол в чаша с вода. Разбъркай добре, за да си сигурна, че всички кристали са разтворени. Сега напои една хавлиена кърпа с този разтвор и я постави върху лицето си (и притисни плътно към кожата). Постой 20 минути така и се измий с топла вода, като е важно след това да не забравяш да нанесеш овлажняващ крем.