5-те най-чести травми по време на секс

В много от случаите сексът се превръща в мъчение, а не в удоволствие.

 

Сексът доставя удоволствие, но често води и до болезнени проблеми в следствие на различни фактори като например, липса на оргазъм или вагинална сухота.

Има сексуални наранявания, за които е добре да знаеш, за да се предпазиш по-ефикасно. Ето и 5 от основните неразположения, които могат да се получат.

Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа, виж в галерията по-долу:

Галерия: Коя секс поза ти подхожда най-добре според хороскопа

Виж всички снимки

►►► „Не изпитвам удоволствие от секс“

     1. "Странни" вагинални прояви

Капки кръв след полов акт е възможно да се появят в следствие на наличието на малки пукнатини във вътрешните тъкани. Най-често това се случва ако вагината не е добре овлажнена. Затова е добре да използваш лубрикант и да помолиш партньора си да не бърза и да бъде по-внимателен. (Все пак половия акт трябва да бъде удоволствие и за двамата). Но ако кървенето се случва често, трябва да се консултираш с лекар незабавно!

     2. Излишни предмети... във влагалището

Сред тях най-често попадат забравени тампони и изгубени презервативи. (Да, странно звучи, но според специалистите се случва доста често). Затова ако попаднеш в подобна ситуация – не се паникьосвай, а изчакай около 10 минути, докато се поуспокои възбудата и вагината ти се върне към нормалните си размери. Но ако не можеш да се справиш сама, не експериментирай, а отиди на лекар!

     3. ... или ануса

Тъй като мястото е специфично и не е създадено за такъв тип удоволствия, в него може да заседнат презерватив, малка секс играчка или някакъв стимулиращ елемент (както и много други неща, които ти хрумнат да използваш). За да предотвратиш този евентуално неприятен момент, използвай сертифицирани играчки, специално предвидени за ситуацията, които имат специален ограничител.

Секс пози за смели и разкрепостени двойки, виж в галерията по-долу:

Галерия: Секс пози за смели и разкрепостени двойки

Виж всички снимки

►►► Още 10 причини, поради които сексът боли

     4. Сковани мускули

Това се случва често в поза „ездач“. Хоп – и не можеш да се изправиш. В този момент е добре да си сложиш компрес на долната част на кръста и скоро и бързо ще отмине спазъмът.

     5. Опасна храна

Често в еротичните игри много от двойките включват и храна – бита сметана, ягоди, шоколад и т.н. Но има опасности, за които не мислиш в момента на възбуда. Например, ако партньорът ти иска да ти направи кунилингус след пикантна вечеря, тогава може да не изпиташ никакво удоволствие, а напротив – парене и/или болка. В този случай веднага измий засегнатата зона със сапун и вода. И като цяло помни, че е добре храната да се държи по-далече от интимните зони.