5-те етапа на връзката, през които минават само силните двойки

Love Actually?!

Какво води до истинската любов

Любовта е нещо непредвидимо. Докато пресмяташ от звездите (или други източници) кога и при какви обстоятелства ще срещнеш „единствения“, съдбата ти готви съвсем различен сценарий: така че е време да си подготвена за факта, че г-н Big може да бъде намерен в супермаркета, във фризьорския салон или в парка. И въпреки че всички отношения започват и се развиват по различни начини, психолозите все пак успяват да извлекат формула, чрез която можеш да тестваш любовта си.

Ето ги и петте етапа, през които преминават само най-силните двойки. От тях ли сте?

Любов

Влюбването е може би най-вълнуващото и непредвидимо чувство: често просто губиш ума си по човек, който изглежда, никога не би харесала. Не може да бъде предотвратено или контролирано: както и да наричаш тази лудост - цунами или химия - наистина няма спасение от нея. Това е така, защото не си подложена на съзнателен избор, а на инстинкт, който обаче бива само временно задоволен. През този период партньорът ти се струва най-идеалният човек на планетата - разбира се, докато любовта не премине на следващото ниво или изчезне напълно.

Развитие

Когато признаваме любовта си, ние правим съзнателен избор. Това означава, че първият етап е приключил и разбираме, че сме готови да продължим връзката. Привързваш се към партньора, правите общи планове, имате си доверие един в друг, растете и се развивате. Именно на този етап много двойки вземат решение за съвместен живот и брак. И ако нямаш съмнения, че това наистина е твоят човек, тогава продължавай напред.

Галерия: С какво привличаш мъжете според зодията ти

Виж всички снимки

Разочарование

Разочарованието и отчуждението са повратна точка, която мнозина никога не преодоляват. В един момент осъзнаваш, че не изпитваш същите емоции към половинката си и надеждите ти за безоблачно бъдеще са изчезнали. Разбираш, че такава връзка не ти подхожда, но не можеш да намериш причината - какво става? Тогава търсиш повод за кавга и всяка дреболия, на която преди не си обръщала внимание, те ядосва.

Наистина, когато си влюбена, всичко в партньора ти изглежда преувеличено красиво и на този етап дори това, което някога си харесвала в него, започва да те дразни. И сега си задаваш въпроса: направих ли правилния избор? Само без паника —  този етап може и трябва да се изживее.

Работа

Можеш да спасиш ситуацията само ако промениш начина си на мислене. И за работата върху себе си и отношенията ще получиш награда: чувствата ще станат по-зрели и по-силни. Всеки от нас е несъвършен: всеки има проблеми и комплекси. Затова трябва да се влюбиш не в предимствата, а в недостатъците на половинката си. Да, връзките са работа, така че е важно да разбереш, че истинската любов изисква време, търпение и сила.

Любов, която ще надживее всичко

Трудно е да се справяш сама с ежедневните проблеми, затова през цялото време подсъзнателно търсиш партньор (дори тези, които са решили да станат отшелници), който да стане твой истински съюзник. Но трудно се намира някой, който напълно да отговаря на всичките ти очаквания и да покрива всичките ти нужди: всички сме различни, така че трябва да се адаптирате с половинката ти един към друг. Друг е въпросът колко внимателно и предпазливо го правите. Когато преминеш през всички трудности, ще намериш основния съмишленик и тогава ще разбереш, че това е най-важното.

На последния етап по правило не криете нищо един от друг, познавате силните и слабите страни на другия и обичате партньора си такъв, какъвто е. И точно в този момент разбираш, че истинската любов съществува. И сега е време да преместите планини заедно, защото можете всичко!

Спри да търсиш мигновената искра

Вижте повече

Спри да търсиш мигновената искра

Специалистите по връзки разказват защо търсенето на мигновената искра е отживелица.