5 стъпки към тънката, НО обемна коса

Кой каза, че тънката коса не може да има обем?!

Все още ли си сигурна, че е невъзможно да се създаде обем на тънък косъм? Време е да те убедим в точно обратното!

Уплътни косата си

На първо място, тънката коса трябва да бъде уплътнена - едва тогава можем да говорим за обем. За да направиш това, използвай подходящите хидратиращи продукти (като мистове и спрейове). Те едновременно ще създадат основен обем и ще направят косъма по-плътен. Добре да е използваш такъв тип продукти веднага след измиване - преди оформяне на косата.

Грижи се правилно за нея

Истината е, че тънката коса е най-благопроятна за обработка и стилизация, а в допълнение малко небрежност дава допълнителен обем. За да ги създадеш и да им се радваш после, по-добре е отново да използваш хидратиращи продукти вместо пяна и мус. Основната ти задача е да не утежняваш структурата на косъма, а напротив, да й придадеш лекота и ефирност, така че течните продукти за оформяне на косата са най-добрият вариант!

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Избери подходяща прическа

За тънък косъм е по-добре да избереш по-къси варианти за прически - това е по-добре за косата, а и прическата изглежда по-обемна и по-жива. Най-оптималната дължина е до раменете. С такава структура на косъма ще бъде разумно да си завиваш леко косата с маша или преса. За повече обем навивай кичурите в различни посоки и ги направи по-големи. Завърши с текстуриращ спрей или сух шампоан (да, това също работи).

Избери правилната четка за коса

За да създадеш базов обем, е важно да избереш добра четка за разресване. Основните критерии са удобство и среден диаметър. Последният не трябва да е твърде широк и не много тесен. Вместо да "четкаш" до болка, може да използваш и пръстите си – спусни главата си надолу, изсуши корените със сешоар и помогни с ръцете си за създаване на текстура и обем.

Използвай ролки

Въпреки че много момичета са оставили къдренето с ролки в дълбокото минало, ролките наистина могат да постигнат отличен обем. Започни да навиваш мокрите си кичури от корените, като ги фиксираш с лак за коса. И след като косата ти изсъхне, я изсуши със сешоар и свали ролките. Накрая фиксирай цялостния стайлинг със спрей или лак, за да удължиш ефекта.

Топ прически, с които косата ти няма да изглежда тънка

Вижте повече

Топ прически, с които косата ти няма да изглежда тънка

Едва ли съществува момиче, което да не е имало проблем с косата поне веднъж. Но най-много от всички страдат дамите с тънка коса, тъй като тя...