5 сериозни извинения, за да пропуснеш тренировка

Има дни, в които май е по-добре…да обуеш пижамата и да си легнеш в леглото.

 
 

Знаеш, че тренировките са нещо важно за тялото ти, нивото на стрес и общото здравословно състояние – не на последно място са важно нещо, за да можеш да ходиш с ластични панталони. Но има дни, в които май е по-добре…да обуеш пижамата и да си легнеш в леглото. 

С наближаването на сезона на партитата, студа, настинките – от Cosmo ти изброяваме най-уважителните причини, поради които не само може, но и трябва да подминеш спортната зала.

Виж истината зад "спортните" женски фигури в галерията долу:

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

Извинение 1

Имаш бесен махмурлук

Дори и да си малко дехидратирана, едно леко упражнение може да зареди кръвта ти с хормони на щастието – ендорфини и да предизвика в теб жажда за неалкохолни напитки. Но ако сърцето ти бие бързо или си замаяна, не се прави на герой. От дехидратацията може да припаднеш, особено когато добавиш натоварване. Ако все пак решиш да спортуваш, пий някаква спортна напитка с добавени електролити или кокосова вода.

Извинение 2

Ако имаш мускулна треска

Едвам ставаш от тоалетната чиния след вчерашните упражнения за крака? Не се напъвай. Мускулните спазми траят от 24 до 48 часа след тренировката и единствения бърз начин да отминат е с малко почивка. Остави си един или няколко дни, като може да правиш леки разтягания или само да ходиш, което ще възстанови мускулите и ще ги направи по-силни.

►►►7 ползи за тялото ти от стречинг упражненията

Извинение 3

В цикъл си

Доказано е, че физическите натоварвания в началото на цикъла могат да облекчат спазмите. Но поне 5% от жените изпитват дефицит на желязо в дните, когато са в цикъл, от което и усещанията за замайване и болки в главата. Също така и умора, слабост, благодарение на загубата на кръв (много забавно!). Ако това е твоят случай, обмисли дали да не почиваш една седмица, съветват лекарите. И не забравяй да се консултираш с доктор дали не трябва да пиеш допълнително желязо.

Извинение 4

Имаш треска

Докато според някои проучвания, леки изпотявания, причинени от настинка, могат да повишат имунитета ти, треската (с температура над 38 градуса) и симптоми на грип (болки в тялото, треперене) е симптом, че тялото ти има нужда от енергия, за да се възстанови. Също така може и да заразиш цялата си група по йога. Намасте към вкъщи!

Извинение 5

Тоооолкова си уморена

Когато сънят ти е недостатъчен, дори и леки упражнения могат да са противопоказни, защото да спиш по-малко от пет часа може да повлияе лошо на кардиоваскуларната система, покачвайки кръвното ти и сърдечния ритъм, намалявайки честотата на вдишванията, което лишава кръвта ти от кислород. Превод: ще заспиш преди да си седнала на масата. Запиши си новото мото – сънят е по-важен от тренировките. И го запомни!

►►►Супер дупе: най-добрата гимнастика за стягане

Най-лошите. Извинения. На всички времена.

Най-нелепите извинения, които читателите ни са използвали, за да се измъкнат от тренировка.

„Трябва да се обръсна“.

-Вики, 27

„Ако взема втори душ днес, кожата ми ще се пресуши“.

-Мони, 31

„Не искам да отмия млякото си за тяло“.

-Ива, 25

„Слаб ми е нета на телефона и не мога да си гледам HBOGO, докато тренирам“.

-Яна, 29

„Свърши ми шампоанът“.

-Тони, 24