5 причини да избягваш платинено русото

Ако след като си гледала новия сериал House of the Dragon, отново се чудиш дали да станеш платинено руса или топло руса, ето няколко причини, поради които отказа от това решение е най-доброто решение за момента!

Снимка: стоп кадър от филма
Снимка: стоп кадър от филма

1. Влошаване на състоянието на косата

Един от основните фактори, който спира много момичета да експериментират с цвета на косата си, е влошаването на състоянието на структурата на косъма. Факт е, че когато кутикулата на косата е изсветлена, разтворът на водороден прекис прониква в нея и окислява оцветяващия пигмент. Окисленият пигмент остава, но става безцветен. Колкото и здрава да е косата ти, след изрусяване тя става видимо по-слаба. А кичурите, които са били тънки и сухи преди оцветяването, може дори да започнат да се чупят.

2. Процесът е дълъг

Самата процедура в салона може да отнеме от два до пет часа, в зависимост от цвета и дължината на косата ти. Разбира се, това се отнася не само за русото, но и за други видове оцветяване. Така че ако решиш, трябва да знаеш предварително, че това далеч не е бърз процес.

Как да намериш русото, което ти отива най-много

Вижте повече

Как да намериш русото, което ти отива най-много

Открий кой рус нюанс на косата ти стои най-добре и се превърни в ослепителна блондинка!

3. ​Връщане назад няма

Ако искаш да се върнеш към естествения си цвят на косата, ще трябва да има търпение (много търпение!). Просто израстването на кичурите не е опция, ако те са по-тъмни от светлокафяви. Обраслите корени ще изпъкват твърде много на фона на русото. Най-добрият начин е постепенно да боядисваш косата си в по-тъмни нюанси. Това ще продължи, докато се доближиш до естествения си цвят.

4. ​За вече боядисана коса това е почти невъзможно

Най-добрият резултат от изрусяването е за притежателките на руса коса, които никога не са се боядисвали. Ако си прекарала по-голямата част от живота си с цветни кичури, може би най-доброто решение би било да забрави напълно за идеята за платинено русо. Премахването на пигмента от косата може да бъде много травматично за кичурите и най-често не се постига желаният резултат.

Галерия: 12 известни блондинки, без русата им коса

Виж всички снимки

5. Услугата е скъпа

Не на последно място, платинено русата коса изисква сериозна и скъпа поддръжка. Първо, ако не искаш корените ти да растат отново, ще трябва да посеюаваш салона на всеки четири до пет седмици. На второ място, ще трябва да инвестираш в качествени продукти за коса, за да я поддържаш здрава – професионални шампоани, балсами, маски и т.н.

Надяваме се, че вече няма да вземеш това импулсивно решение, а първо ще претеглиш всички плюсове и минуси.