5 причини да не изхвърляш пакетчетата от чай

Навикът да не изхвърляш чаените пакетчета вече се изпълни с нов сакрален смисъл. Изобщо не се шегуваме. Ето за какво ти говорим!

 
 

Навикът да не изхвърляш чаените пакетчета вече се изпълни с нов сакрален смисъл. Изобщо не се шегуваме. Ето за какво ти говорим!

Звездите пият чай: ето ги в галерията долу

Галерия: Звездите пият чай

Виж всички снимки

►►►Страхотните ползи за красотата ти от чая

Оказва се, че използването на чаеното саше не приключва с това да го запариш още веднъж- Казват, че с него може да съблазняваш мъже, да превръщаш нефта в газ и да дресираш пингвини. Може би. Но ние използваме пакетчетата от чай, за да...

 

1. Премахнем миризмата от обувките, микровълновата и хладилника

Трябва не само да запариш торбичката с чай, но и да я изсушиш. Резултатът си струва работата: само за една нощ чаят ще събере в себе си, ако не цялата неприятна миризма (понеже хладилникът е прието да бъде наричан „голямата смрад“), но по-голямата част от нея.

2. Свалим зачервяванията по очите

Сложи мокри и студени пакетчета чай върху очите си и полежи в това състояние няколко минути. Процедурата сваля зачервяванията, а ако такива няма, то поне торбичките под очите ще намалеят. Върши работа по-добре от което и да е SPA.

via GIPHY

►►►Отслабване с помощта на чай

3. Си приготвим марината за месо

Залей чая с кипяща вода, изчакай го да изстине и сложи месото в течността за 4-5 часа в хладно помещение. Чаената марината ще направи месото по-меко и по-вкусно. За приготвянето му използвай литър вода и 5-7 нови (ли 10-15 използвани) пакетчета за килограм месо.

4. Изчистим огледалото

С още топлото пакетче чай избърши огледалото – от мазните отпечатъци от пръсти няма да остане и следа! Единственият минус на тази технология е в това, че остатъците от чай е необходимо да се премахнат с вода, а нея, за да не останат следи, трябва да избършеш със суха кърпа.

5. Съживим кактуса

Между другото, не само кактуса, но и всяко друго растение (просто бодливото цвете ни се струва най-издръжливото на планетата). Сложи на дъното или в центъра на саксията слой от използвани пакетчета. За растенията те имат тройно повече ползи: първо, това е отличен дренаж, второ – ще попива водата и ще държи почвата мокра по-дълго, и трето – играе роля на природен подобрител.