5 постъпки, които не са доказателство за любов

Има неща, които той прави за теб, но те не са по любов!

 
 

Ако досега той никога не е произнесъл заветното „Обичам те“, вероятно ще търсиш доказателства за любовта в постъпките му.

И затова трябва да внимаваш, защото има неща, които ти ще приемеш за такива, а всъщност те не са.

Галерия: Кои зодии са най-добрите съпрузи

Виж всички снимки

►►► ВИЖ ТУК, 10-ТЕ признака, че не е готов за сериозна връзка!

Подаръци

Важно е да разбереш, че подаръците сами по себе си не са доказателства за чувства, независимо какви са подаръците, дори и много скъпи.

Ако той те покани на уикенд в скъп курорт за негова сметка, това изобщо не значи, че те обича. Значи, че просто може да си го позволи. Ако знаеш, че няма много пари, а изведнъж ти подари скъп пръстен, не значи, че те обича, а че е позьор и иска да те баламосва. Ако ти поднася приятни изненади, не е задължително знак за любов. Може би има богати родители, които така са го глезили и сега той действа по същия начин. Просто не знае друг начин да показва чувства. Но не е задължително те да са любов. Все пак може и симпатията да прерасне в любов.

Галерия: Хороскоп на най-големите недостатъци у мъжете

Виж всички снимки

Ревност

Много е важно да запомниш, че ревността няма никакво отношение към любовта.

Ревнивците не обичат жените, които ревнуват, а себе си. Те обичат чувството за власт, което им дава ревността. Те обичат да привличат вниманието и да карат жените да им се подчиняват. Но нито едно от тези чувства не прилича на любов, нали? Освен това, ревността има свойството да се засилва и да става патологична. Не се докарвай до положение, в което да те ревнува от всичко и всички, защото следва насилие.

Насилие и контрол

Насилието не е проява на любов, така както ураганът не е хубаво време. Но е важно да знаеш, че насилниците не показват характера си веднага. Всичко започва с тотален контрол, маскиран като грижа. Той държи да знае къде си, с кого си и какво правиш. Иска телефоните и адресите на приятелките, родителите и роднините ти, в случай, че нещо ти се случи. После ще започне да проверява какво правиш у вас. Какво четеш, какви сайтове посещаваш, какво държиш в нощното шкафче. Рано или късно ще започне да контролира целия ти живот. И сама няма да разбереш как контролът се превръща в унижение. А после ще започне да те бие. Но дотогава ще си толкова морално сломена, че няма да ти хрумне да го напуснеш веднага. Ще се сетиш за това чак когато се уплашиш, че следващия път може и да те убие.

Флирт с други жени

Галерия: Кои зодии мъже изневеряват най-много

Виж всички снимки

Ако той флиртува с друга, значи, че го е страх да не те загуби и иска да предизвика ревността ти и да се привържеш към него.

Само че това няма никакво отношение към любовта. Изобщо, това е просто проява на комплекси и желание да те унижи. Желание да те накара да му се хвърлиш на врата и да му се закълнеш във вечна любов. Или в най-добрия случай, просто флиртува с друга. Нищо страшно, но не трябва да говориш за любов.

Секс

Дори сексът с любимия да е най-хубавият секс, който си правила някога, не бързай да си мислиш, че е безнадеждно влюбен в теб.

Сексът си е просто секс. Дори за теб интимните отношения без любов да са недопустими, но повечето мъже имат доста по-прости виждания по въпроса и е напълно възможно и твоят да е от тях. Това, че сексът с него е хубав, значи че е добър любовник, а не че изпитва чувства към теб. Проблемът е, че в такива ситуации трудно можеш да запазиш ясен ума си и не можеш да прецениш трезво. Но знай, че сексът все още не е равнозначен на любов.