5 неща, които ще подобрят сексуалния ти живот

Не е необходимо да правиш всичко веднага. Започни с това, което ти е най-близко!

 
 

Не е необходимо да правиш всичко веднага. Започни с това, което ти е най-близко!

Понякога се отнасяме абсолютно несериозно към любовта, считайки я за ентусиазъм в отношенията (в частност в секса). Но да „обичаш“, това е глагол, и то динамичен, подразбиращ действия, реакции и отговорност. С помощта на изброените по-долу думи ти можеш значително да подобриш отношенията си – както сегашните, така и тези в бъдеще.

Галерия: Кои са най-добрите любовници според зодията

Виж всички снимки

Давай

Умението да даваш е способността да удовлетворяваш нужди, да помогнеш на човека до себе си да се почувства обичан, нужен и желан. Ако ти се струва, че давайки, губиш нещо, опитай се да погледнеш на ситуацията под друг ъгъл. Постарай се да даваш повече, без да искаш нещо в замяна. Това, между другото, е прекрасно средство против депресия: когато даваш, усещаш, че имаш.

Давайки нещо на партньора, ти укрепваш отношенията. Не става въпрос за скъпи подаръци: малките знаци на внимание не са по-малко важни. Сложи в хладилника бутилка с любимото му питие, направи му масаж след тежкия ден... Що се касае до секса, тук е важно да има баланс и да не правиш нищо, свързано с очакване на евентуален отговор.

Помисли колко и какво си му дала в последно време, сравни това и с другите начини на взаимодействие. Всичко трябва да е уравновесено и, разбира се, да работи двупосочно.

►►►ВИЖ ТУК: 9 секс трика, за да направиш оргазма му още по-силен!

Приемай

Има хора, на които рядко им се случва да чуят нещо хубаво за себе си, без то да е провокирано от задължения. Поздравяват ги и веднага ги молят за услуга, хвалят ги в работата – и ги затрупват с още милион задачи. А ако те чуват доброто просто така, се чувстват задължени да се отблагодарят. Познато ли ти е? Ако да, работи върху себе си повече!

Изкуството да приемаш е тясно свързано със секса и връзките като цяло. Отношенията никога не са честни докрай, докато и двете страни не се научат да приемат всичко с радост, особено когато става въпрос за удоволствие.

Взимай

В исторически план на мъжете им е много по-лесно да вземат нещо, което им е необходимо, те са по-напористи. На жените им се казва да правят същото, но на практика на се получава точно така. В много от случаите силният пол просто не разбира какво искат половинките им и как да им угодят.

Отказвай

Много жени са нещастни в отношенията си поради факта, че са принудени да правят в секса неща, които не харесват. И не умеят да отказват. Но за да са истински щастливи те, е необходимо да се научат да казват „не“!

Ако се притесняваш да не нараниш чувствата му с един отказ, замисли се, че в противен случай ти просто издевателстваш над себе си. Поговори с половинката си по този въпрос, научи се да изразяваш несъгласието си и да предлагаш варианти, а не да се задоволяваш с ролята на роб. Трябва да умееш да отказваш.

http://www.cosmopolitan.bg/sex/10-loshi-seks-navika-s-koito-triabva-da-prikliuchish.html 

Играй

Стремежът към игра е заложен в човешката природа. Именно така детето опознава света, учи се да осъзнава рисковете и да взаимодейства с околните. Отношенията с партньора също са своеобразна игра: невинаги правилата са ясни, нито кой губи в случая.

В секса е същото: цени се умението да бъдеш непредсказуем и игрив, за да не е скучно. От игрите се раждат приятните спомени и невероятните приключения. С две думи – играта е черешката на тортата в добрите отношения!